Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι νέοι χρωματίζουν το μέλλον

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι κυρίως η πίστη όλων όσοι συμμετέχουν πως η γκρίζα σημερινή εποχή μπορεί να πολεμηθεί με τα δικά τους "χρώματα", με τα δικά τους όνειρα, με τη δική τους ζωντάνια. Είναι η ελπίδα πως το μέλλον μπορεί να έχει κάτι απ' την ψυχή τους, κάτι απ' τον ενθουσιασμό τους, κάτι απ' τις προτάσεις τους. Γι' αυτό και το κεντρικό σύνθημα του φετινού 23ου Φεστιβάλ είναι: "Εχουμε τα ίδια όνειρα, έχουμε τους ίδιους εχθρούς. Μαζί στην αντεπίθεση".

Η 23χρονη Μαρία Συκουτρή ήρθε χτες για πρώτη φορά σε Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Κι όλα γι' αυτήν ήταν πρωτόγνωρα, όπως χαρακτηριστικά μας είπε: "Με μια πρόχειρη, πρώτη ματιά βλέπω ότι έχει γίνει μια σημαντική δουλιά. Αυτό που με έφερε στο Φεστιβάλ ήταν η συμμετοχή τόσων πολλών και γνωστών καλλιτεχνών. Παράλληλα, όμως, το βρίσκω και μια καλή ευκαιρία να γνωριστώ με ανθρώπους που κρατούν μια αγωνιστική, μια διαφορετική στάση ζωής".

Μαζί με την Μαρία και ο φίλος της, Γιώργος Ραφερέρας.Ο 27χρονος Γιώργος έρχεται κάθε χρόνο στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, παρότι δεν είναι μέλος της. "Για μένα το Φεστιβάλ αποτελεί και είναι ένα ραντεβού για κάθε προοδευτικό και ανυπόταχτο άνθρωπο. Είναι ένα πολιτικό γεγονός με ιδιαίτερη σημασία και συγχρόνως ένα πολιτιστικό κάλεσμα, μακριά από την τυποποιημένη και συμβιβασμένη διασκέδαση".

Μαθαίνεις να αγωνίζεσαι

Η 17χρονη Αννα Φουντά και η 18χρονη Ειρήνη Κόλλια,από πολύ νωρίς είχαν έρθει στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. "Μέσα απ' τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ μαθαίνεις ν' αγωνίζεσαι, να αντιστέκεσαι και να γλεντάς με διαφορετικό τρόπο. Είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες για όλους τους νέους", είπε η Αννα. Η Ειρήνη έχει κι αυτή την ίδια άποψη: "Το πιο σημαντικό στα Φεστιβάλ είναι ότι έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο, ανταλλάσσεις απόψεις και γενικά δημιουργείς μια άλλη αντίληψη για τη ζωή".

Ο 19χρονος Γιάννης Κοζατσάς υπογράμμισε πως το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι η πιο ουσιαστική πολιτιστική και πολιτική παρέμβαση. "Η ΚΝΕ μ' αυτόν τον τρόπο δίνει το στίγμα της στους υπόλοιπους νέους". Οσο για τον 18χρονο Ανδρέα Εφετζή,το Φεστιβάλ είναι "η κορύφωση των προσπαθειών όλης της προηγούμενης χρονιάς, η καλύτερη ευκαιρία για επαφές και γνωριμίες με άλλους νέους".

Εκτός όμως από τους νέους, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η παρουσία των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων. Ενα ζευγάρι στη ζωή, ο 63χρονος Χρήστος και η 61χρονη Αικατερίνη Κίκηρα,δίνουν το παρών κάθε χρόνο. "Πρέπει και μεις να κάνουμε κάτι για τη νεολαία. Τη νεολαία που αυτή τη στιγμή ζει με την αβεβαιότητα του αύριο, με την ανεργία, με την πρόκληση των ναρκωτικών. Πρέπει με την παρουσία μας να δηλώνουμε πως είμαστε δίπλα τους", τόνισε ο Χρ. Κίκηρας. Και η σύντροφός του συμπληρώνει: "Δεν έχουμε λείψει ποτέ από Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Κάτι μας τραβάει, κάτι μας μαγνητίζει σ' αυτό"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ