Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν τη ΣΥΝαίνεση στην ερήμωση

"Για άλλη μια φορά ο ΣΥΝ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα, να παραπληροφορήσει το λαό για το αληθινό περιεχόμενο του σχεδίου "Ιωάν. Καποδίστριας" και να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι τελικά επιλύει όλα τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Τα παραπάνω τονίζει, με ανακοίνωσή της, η γραμματεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά των αναγκαστικών συνενώσεων δήμων και κοινοτήτων.Και αυτό σχολιάζοντας τις θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος,μετά τη συνάντηση που είχε προχτές με τον υπουργό Εσωτερικών και στην οποία χαρακτήρισε αναγκαίες τις αναγκαστικές συνενώσεις, που προωθεί η κυβέρνηση, εκφράζοντας επιμέρους και διαδικαστικού τύπου ενστάσεις, που στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονται ως "άλλοθι".

Οι αιρετοί σημειώνουν πως η πολιτική της διαφήμισης και της προβολής του αντιαυτοδιοικητικού κυβερνητικού προγράμματος συνεχίστηκε με συνήγορο το ΣΥΝ. Επισημαίνουν πως ο Ν. Κωνσταντόπουλος δεν ανέφερε ούτε μια λέξη αναφορικά με τις εξελισσόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις, "δείχνοντας την ωμή περιφρόνησή του προς τον αγώνα των κοινοτήτων. Επιπροσθέτως, η Μ. Δαμανάκη έκανε λόγο για μια πιο αποφασιστική στήριξη του σχεδίου, που θα επιφέρει την περιφερειακή υπανάπτυξη και την εξαθλίωση των κοινοτήτων".

Υπογραμμίζουν πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ο ΣΥΝ "να αποσιωπά τον καταναγκαστικό χαρακτήρα του σχεδίου και την υποβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης... Οπως προκαλεί εντύπωση η αποσιώπηση των οικονομικών διεκδικήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Καταγγέλλουν το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ "είναι ο μόνος αρχηγός πολιτικού κόμματος που δε συναντήθηκε με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά των αναγκαστικών συνενώσεων". Καταλήγουν πως μαζί με τους κατοίκους των κοινοτήτων θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι καταστροφικοί για τα χωριά κυβερνητικοί σχεδιασμοί, ενημερώνοντας παράλληλα το λαό "για τις αντιαυτοδιοικητικές θέσεις του ΣΥΝ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ