Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκστρατεία ανθρωπιάς στο Ηράκλειο

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες με επικεφαλής το Δικηγορικό Σύλλογο του Ηρακλείου κινητοποιούνται σε μια εκστρατεία ανθρωπιάς, προκειμένου να ματαιώσουν την απέλαση του 30χρονου Σέρβου δασκάλου Νίκολας Νόιτζιτς.

Ο 30χρονος δάσκαλος, θύμα του παραλογισμού του πολέμου, παιδί από πατέρα Σέρβο και μητέρα Κροάτισσα, δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Κροατία, γιατί κινδυνεύει η ζωή του. Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το 1994 με τη σύζυγό του και πριν από ενάμιση χρόνο απέκτησαν και μια κόρη.

Ομως η Αστυνομία πριν δυο μήνες συνέλαβε τον 30χρονο σε μια ξυλαποθήκη που εργαζόταν ως λαθρομετανάστης. Από τότε ο Νόιτζιτς κρατείται στο Τμήμα Μεταγωγών Ηρακλείου και έχει τεθεί υπό την προστασία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου.

Προχτές απερρίφθη η αίτηση του 30χρονου για πολιτικό άσυλο και οι ελπίδες του για μια ανθρώπινη ζωή καταρρακώθηκαν, μαζί και οι ελπίδες της συζύγου του και της κόρης του που δυο μήνες τώρα ζουν από φιλανθρωπίες.

Ηδη έχουν γίνει παραστάσεις στον εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Ζαχαρόπουλο και τον αστυνομικό διευθυντή κ. Αναστασίου προκειμένου να ματαιωθεί η απέλαση. Ο Νόιτζιτς από την πλευρά του, ζώντας στο Τμήμα Μεταγωγών δύο μήνες, απευθύνει μια ύστατη έκκληση ζωής, για τον ίδιο, τη γυναίκα του και την 18μηνη κόρη του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ