Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Γιορτή της νεολαίας στην πάλη για το σοσιαλιστικό αύριο

Μέλη της ΚΝΕ που συνεισφέρουν στη διεξαγωγή της και επισκέπτες μιλούν το «Ρ»

Δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ χτες και η μαζική συμμετοχή των νέων κατέδειξε για άλλη μια φορά ότι η μεγάλη ετήσια συνάντηση της ΚΝΕ με τη νέα γενιά, αποτελεί σταθερά το κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας.

Χιλιάδες οι νέοι και οι νέες που και χτες γνώρισαν από κοντά τη σημαντική προσπάθεια των μελών και φίλων της ΚΝΕ. Βλέποντας, ακούγοντας, συζητώντας, διασκεδάζοντας. Συμμετέχοντας στη «δική τους γιορτή, στον δικό τους αγώνα για το σοσιαλισμό». Εκεί που σμίγουν ελπιδοφόρα για το αύριο με τους χιλιάδες νέους και τις νέες οι ανατρεπτικές ιδέες, οι θέσεις και η πολιτική του ΚΚΕ, η πρόταση για μια άλλη κοινωνία το σοσιαλισμό.

«Βρέθηκα χτες στη Διεθνούπολη, όπου και πέρασα όλο το απόγευμα συζητώντας με τους ξένους αντιπροσώπους των Κομμουνιστικών Νεολαιών. Ενθουσιάστηκα τόσο από το Φεστιβάλ, που το βράδυ βοήθησα στην καθαριότητα του χώρου, νιώθοντας και στην πράξη τι σημαίνει να εργάζεσαι εθελοντικά και με πόσο κέφι προσφέρεις όταν κάτι σε εμπνέει και το πιστεύεις». Τα παραπάνω δήλωσε η Ματούλα Κουμπέλη, 19 χρονών, σπουδάστρια, που για πρώτη φορά επισκέφτηκε το Φεστιβάλ.

Ο Τάσος Γιαννούλης, θεραπευτής στο «18 Ανω», έχει έρθει πολλές φορές στο Φεστιβάλ, από μικρός, όπως είπε, με την οικογένειά του. «Είναι σπουδαίο - συνέχισε - το γεγονός ότι συγκεντρώνονται εδώ τόσοι άνθρωποι με κοινούς στόχους και σκοπούς, είναι πραγματικά μια γιορτή. Μπορεί να μη συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά θεωρώ ότι η ΚΝΕ είναι μια πρωτοπόρα οργάνωση και ο θεσμός του Φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει». Ξεχώρισε, όπως μας είπε, ιδιαίτερα το χώρο των μεταναστών και τη Διεθνούπολη, όπου «συναναστρέφεσαι με ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα».

Πολύ σπουδαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός χαρακτήρισε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ η Ειρήνη, φοιτήτρια, που επισκέπτεται για πρώτη χρονιά το Φεστιβάλ. Θεωρεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις και ιδιαίτερο το χώρο των καλλιτεχνών. «Θα έρθω σίγουρα και τον επόμενο χρόνο».

«Δεν είναι δουλιά ή χρέωση, είναι κάτι που κάνουμε με ευχαρίστηση, με πρωταρχικό στόχο να γνωρίσει η νεολαία την ΚΝΕ και την πολιτική του ΚΚΕ και να πάρει μια "γεύση" από το σοσιαλιστικό μας χωριό». Τα παραπάνω είπε ο Βασίλης, φοιτητής, και ένας από τους εκατοντάδες νεολαίους της ΚΝΕ που αυτές τις τέσσερις μέρες δουλεύουν ασταμάτητα για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η Αριάδνη, 20 ετών, φοιτήτρια στα ΤΕΙ Πειραιά, βρίσκεται καθημερινά στο χώρο του «Ελεύθερου Δημιουργικού Χρόνου». Εχει την ευθύνη, μαζί με άλλους συντρόφους της, για το στήσιμο του χώρου και τη διεξαγωγή των συζητήσεων και των άλλων δραστηριοτήτων. «Είναι πολύ σπουδαίο - είπε - ότι αυτό το μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός δεν έχει σπόνσορες και χορηγούς, αλλά στηρίζεται στην εθελοντική εργασία των φίλων και μελών της Οργάνωσής μας. Η όλη κούραση εκμηδενίζεται όταν πετυχαίνεις χιλιάδες νέοι κάθε χρόνο να έρχονται σε επαφή με την πολιτική του ΚΚΕ και την πρωτοπόρα ΚΝΕ».

Η Ειρήνη, φοιτήτρια, δουλεύει στο μπαρ στο λαϊκό στέκι και μας είπε ότι για δεύτερη χρονιά συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ από το στήσιμο έως τις μέρες της πραγματοποίησής του. Τόνισε ότι το κλίμα και η συμμετοχή του κόσμου στο Φεστιβάλ την κάνει να ξεχνάει την κούρασή της. «Είναι ευχάριστο να δουλεύεις στο Φεστιβάλ, γιατί όπως λέει και το σύνθημά μας "είναι η δική μας γιορτή, ο δικός μας αγώνας"».

Ο Γιώργος και η Ιωάννα είναι φοιτητές στην Πάντειο. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ όχι ως επισκέπτες, αλλά εργάζονται σ' αυτό. Θεωρούν ότι πρόκειται για τεράστια εμπειρία και μια εντελώς διαφορετική διαδικασία, αφού το Φεστιβάλ στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ