Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
NEANIKH ΣKHNH
Με «όχημα» τις μουσικές του κόσμου

Ο Βασίλης Βασιλάτος και η ομάδα του «Ιστορίες για κρουστά» άνοιξε το πρόγραμμα της «Νεανικής Σκηνής». Μέσα από το ρυθμό και τα ηχοχρώματα, τις μελωδικές και αρμονικές δυνατότητες των κρουστών οργάνων, μας ταξίδεψαν από τα αφροκουβανέζικα congas και το ισπανικό cajon, μέχρι την κλασικότροπη marimba και το vibraphone - σε συνδυασμό με όργανα, όπως η γκάιντα, τα ακορντεόν, το βιολί ή το κλαρινέτο. Μαζί τους, η ομάδα κρουστών, που αποτελείται, κυρίως, από φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Ακολούθησε ο μελωδικός άνεμος των «Apurimac» σε μια πανδαισία ρυθμών. Κουβαλώντας ευωδιές της Λατινικής Αμερικής, ήχους και αναπνοές, που πηγάζουν από τις οροσειρές των Ανδεων και το Περού, παρουσίασαν αγαπημένα κομμάτια από τη μέχρι σήμερα δισκογραφική τους δουλιά. Ενα σεργιάνι, με «ψυχή» τον κομαντάντε Τσε Γκεβάρα και τη μεγάλη του αγάπη, την κουβανέζικη μουσική.

Τη «σκυτάλη» πήρε ένα από τα μακροβιότερα γκρουπ της ελληνικής ροκ, οι «Μάτζικ ντε Σπελ», παρουσιάζοντας κομμάτια από τη δισκογραφία τους και διασκευές.

Η βραδιά έκλεισε με το δημοφιλές γκρουπ της εγχώριας αγγλόφωνης ροκ σκηνής, τους «Raining Pleasure».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ