Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ακρίβεια και τρομοκρατία καταπιέζουν την εργατική τάξη

Η τρομοκρατία στους χώρους εργασίας, η μεγάλη ακρίβεια σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι χαμηλοί μισθοί που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας είναι τα κυριότερα ζητήματα που βάζουν τμήματα της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων της πόλη και της υπαίθρου του νομού των Ιωαννίνων, στα μέλη και τα στελέχη της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ κατά τις περιοδείες που πραγματοποιούν οι τελευταίοι σε τόπους δουλιάς και σε χωριά.

Ωστόσο, γενική είναι η αποδοχή του πλαισίου, με το οποίο καλεί το ΚΚΕ την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία στις 9 του Οκτώβρη στο παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, από τμήματα της εργατικής τάξης και του λαού. Από τη μέχρι τώρα δουλιά σε χώρους όπως εργοστάσια και βιοτεχνίες της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, στα καταστήματα της πόλης, στον ΟΤΕ, στο εργοστάσιο μετάλλου του Πέτσιου, φαίνεται πως, ενώ υπάρχει γενική αποδοχή, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την τελική απόφαση της συμμετοχής, όπως για παράδειγμα αν θα μπορέσουν να πάρουν άδεια εκείνη τη μέρα, ή σε άλλες περιπτώσεις οι διεργασίες που γίνονται δεν έχουν κατασταλάξει σε δηλώσεις συμμετοχής.

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό των Ιωαννίνων να βάλουν τέλος στην ανοχή που μεγαλώνει την ανέχεια. Να συσπειρωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, εναντίον της ψευτοαντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, εναντίον της πλουτοκρατίας που θησαυρίζει από το μόχθο και τον ιδρώτα της εργατικής τάξης.

Οι κομμουνιστές απευθυνόμενοι σε όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα συμμετέχουν ή όχι, και σε όσους, ενώ συμφωνούν με τις θέσεις του ΚΚΕ δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, υπογραμμίζουν ότι τίποτα δε γίνεται χωρίς αγώνα. Αν ο ίδιος ο λαός δεν πιστέψει στις δυνάμεις του και δε βγει στο προσκήνιο, για να διεκδικήσει έναν καλύτερο κόσμο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, οι όροι της ζωής τους θα χειροτερεύουν και η ζωή των ίδιων και των παιδιών τους θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η μόνη διέξοδος για το λαό και τους εργαζόμενους είναι ο αγώνας για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του ΑΑΔΜετώπου Πάλης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ