Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ειδήσεις...

Γρηγοριάδης Κώστας

«Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο δήλωσε πως καλωσορίζει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί η Τουρκία στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μνημόνιο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Πολλές θετικές αποφάσεις έχουν ως τώρα ληφθεί από την τουρκική κυβέρνηση, με στόχο μια ευνοϊκή γνώμη για την εκκίνηση ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η συνεχιζόμενη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην πολιτική και την αστική ζωή της Τουρκίας είναι ευπρόσδεκτη", δήλωσε ο Μπαρόζο» (από χτεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ).

«"Πάντοτε συστηματική" είναι η χρήση των βασανιστηρίων στην Τουρκία, κατήγγειλε και πάλι η Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) της Τουρκίας: Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2004, επισήμανε, υπήρξαν τουλάχιστον 692 υποθέσεις βασανισθέντων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της IHD Χοσνού Οντούλ, το 2003 τουλάχιστον 1.391 άνθρωποι υπέστησαν διαφόρων ειδών βασανιστήρια, από ηλεκτροσόκ έως ξυλοδαρμούς». (Από το χτεσινό «Ρ»).

Βέβαια, από το συνδυασμό των δύο αυτών ειδήσεων ...δεν προκύπτει καμία είδηση. Είναι γνωστό, τουλάχιστον στους αναγνώστες του «Ρ», ότι η ΕΕ αναγνωρίζει - με την ίδια «αξιοθαύμαστη» ευκολία - κατοχικές κυβερνήσεις όπως του Ιράκ, θεωρεί «δημοκρατικά» καθεστώτα όπως αυτά των βαλτικών χωρών που έχουν στις φυλακές τους κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους και βέβαια «χαιρετίζει» το τουρκικό καθεστώς, στα «λευκά κελιά» του οποίου πεθαίνουν καθημερινά αγωνιστές απεργοί πείνας.

Η δημοσίευσή τους, όμως, είναι πάντα χρήσιμη, περισσότερο για όσους έχουν ακόμη αυταπάτες σχετικά με την ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ