Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Απόφαση - προσβολή στα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για την καταδίκη επαγγελματία οπλίτη, επειδή αρνήθηκε να πάει στον Περσικό

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της, «εκφράζει τη συμπαράστασή της στον παραιτηθέντα επαγγελματία οπλίτη Γιώργο Μοναστηριώτη, ο οποίος με τη στάση του υπερασπίστηκε την ειρήνη, τη φιλία όλων των λαών, τα συμφέροντα δηλαδή της χώρας μας και του λαού μας και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του». Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕΔΥΕ, στην ανακοίνωσή της, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά να καταδικάσει τον επαγγελματία οπλίτη Γιώργο Μοναστηριώτη για λιποταξία, επειδή αρνήθηκε το Μάη του 2003 να πάει με τη φρεγάτα "ΝΑΒΑΡΙΝΟ" στον Περσικό και να συνεργήσει στο έγκλημα των Αμερικανών κατά του ιρακινού λαού.

Η απόφαση του Ναυτοδικείου, που οδήγησε στις φυλακές τον επαγγελματία οπλίτη, έρχεται σε αντίθεση με την ελληνική κοινή γνώμη και προσβάλλει βάναυσα τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού, ο οποίος στη συντριπτική του πλειοψηφία αγωνίστηκε κατά της δολοφονικής επίθεσης των Αμερικανών στο Ιράκ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στον ιρακινό λαό.

Η πράξη του Γιώργου Μοναστηριώτη απηχεί τα συναισθήματα του λαού μας και αποτελεί τιμή για τον ίδιο και τη νεολαία μας που καθημερινά αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της χώρας μας στους βρώμικους πολέμους των Αμερικανών και του NATO.

Αποτελεί επίσης παράδειγμα και για άλλους στρατευμένους που δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν δολοφόνοι των λαών.

Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας είναι να υπερασπίσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και όχι να συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον παραιτηθέντα επαγγελματία οπλίτη, ο οποίος με τη στάση του υπερασπίστηκε την ειρήνη, τη φιλία όλων των λαών, τα συμφέροντα δηλαδή της χώρας μας και του λαού μας και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Γιώργο Μοναστηριώτη - απαιτώντας την αποφυλάκισή του - και στους Ελληνες στρατευμένους που αρνούνται να υπηρετήσουν τη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ