Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βασιλικώτερος του βασιλέως

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν πρόλαβε, τις προάλλες, να «τελειώσει τη φράση» του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ο. Κυριακόπουλος, που κήρυξε «πόλεμο μέχρις εσχάτων» στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και έσπευσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Δ. Αρμενάκης, να αυτοενταχθεί στο στρατόπεδο των βιομηχάνων. Με δηλώσεις του, την άλλη μέρα, προσφέρθηκε ως εθελοντής στον σχετικό «κοινωνικό διάλογο», θεωρώντας ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Οσο για τις... προτάσεις του, μέχρι και οι βιομήχανοι εμφανίζονται κάπως πιο συγκρατημένοι - που λέει ο λόγος - μια και ο Δ. Αρμενάκης σημειώνει ότι απαιτούνται «αναγκαίες παραμετρικές αλλαγές, ως προς τα ηλικιακά όρια εξόδου, το χρόνο ασφαλιστικής ζωής, τα κίνητρα παράτασης του εργασιακού βίου και γενικότερα επαναπροσέγγιση του χρόνου εξόδου από την εργασία σε σχέση με το προσδοκώμενο όριο ζωής».

Συμπέρασμα (ένα από τα πολλά που μπορούν να εξαχθούν): Προφανώς ο Δ. Αρμενάκης, ως πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κατέχει «ασφαλείς» πληροφορίες ότι οι έμποροι όχι μόνο είναι κατευχαριστημένοι από το ύψος των σημερινών συντάξεών τους, αλλά και δε θέλουν να... συνταξιοδοτούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ