Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οι «αλήθειες» τους παράγουν σκλάβους

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Είναι φυσιολογικό ένα παιδί να σπουδάζει ανεμπόδιστα μέχρι τα 21 του με σκοπό να βγει ένας σπουδαγμένος, όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος; Είναι!

Είναι φυσιολογικό μετά τις σπουδές να απορροφηθεί στην παραγωγική διαδικασία, να εφαρμόσει όσα έμαθε, να συμβάλει κι αυτός στο να γίνει καλύτερος ο κόσμος; Είναι!

Είναι φυσιολογικό για τη συμβολή του στην παραγωγή του πλούτου να ανταμείβεται έτσι και τόσο, που να μπορεί να αναπαράγει την εργατική του δύναμη βελτιώνοντάς την; Είναι!

Είναι φυσιολογικό η ζωή να μην είναι μεροδούλι - μεροφάι; Είναι!

Είναι φυσιολογικό μετά το ωράριο εργασίας και πριν τον ύπνο να μπορεί, να έχει τη δυνατότητα ο άνθρωπος να ασχολείται -συμμετέχει σ' όλα εκείνα τα ωραία και σπουδαία που κάνουν την αναπαραγωγή να είναι ποιοτική; Είναι!

Για απλά πράγματα μιλάμε. Γιατί δε διαβάζουμε γι' αυτά;

Εχουν καμιά σχέση τα θέματα, που, τα αφεντικά και εκδότες των εφημερίδων, προβάλλουν ως δήθεν δικά μας ενδιαφέροντα, με τη ζωή που θέλουμε να έχουμε; Το κάθε σκουπίδι που προβάλουν για χρυσό. Οταν η ίδια η ζωή εκρήγνυται καθώς έναν άνθρωπο «τον εμποδίζουν να βαδίσει», γιατί το κρύβουν;

Γιατί πρέπει η εκμετάλλευση να παραμείνει καθεστώς. Εχουν ευθύνη και δημοσιογράφοι; Τεράστια!

Δεν ξέρουνγια τους 10.000 απολυμένους στη Λάρισα; Για τα εκατοντάδες δράματα στη «Χαρτελλάς», τη «Βέκκα», τη «Σόφτεξ», τη «Δάριγκ»; Ξέρουν! Οπως ξέρουν ότι τα παιδιά πάνε σχολείο για να βγουν διπλωματούχοι ημιμαθείς σκλάβοι. Οτι οι άρρωστοι πάνε στο νοσοκομείο για να πλουτίσουν πολυεθνικές. Οτι οι εργάτες παράγουν χρυσάφι κι αντί για πληρωμή παίρνουν απόλυση. Οτι το απόγευμα θες να πας βόλτα κι αντί γι' αυτό σκοτώνεσαι όντας «ντιλίβερι μπόι».

Ξέρουν! Αλλά γράφουν για τη χαμένη τιμή της ΕΕ, ή για τη διαδικασία περί το Ασφαλιστικό, μπας και σώσουν κάποιο από τα αφεντικά τους. Ρε! Πρέπει ο εργάτης να βγαίνει στη σύνταξη νωρίς ή δεν πρέπει; Ζει κανένας σας με 560 ευρώ; Εργάτες κλέβουνε τους φόρους;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ