Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων στο Εθνικό Συμβούλιο

Πάνω από τρεις ώρες κράτησε η χτεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκε το Κυπριακό, ενόψει και της σημερινής μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τις επικρατούσες απόψεις, που κατατέθηκαν από τα κόμματα στις κατ' ιδίαν συναντήσεις, για τις προτάσεις που εισηγούνται στο «σχέδιο Ανάν». Πρόσθεσε ότι έγινε συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι ανταλλάχτηκαν και απόψεις για τους χειρισμούς σε σχέση με τον κανονισμό που αφορά στη χρηματοδότηση των Τουρκοκυπρίων από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εγινε, επίσης, αναφορά στις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με εκπροσώπους των Τουρκοκυπρίων. Ο Κ. Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι μετά τη λεπτομερή ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το περιεχόμενο των συναντήσεων, είναι κοινή θέση ότι η συζήτηση του θέματος έχει εξαντληθεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα τάξης και παρέπεμψε στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι υπήρξαν και συμφωνίες και διαφωνίες και ότι κατέληξαν στη θέση ότι δεν ωφελεί να συνεχιστεί η συζήτηση του θέματος.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκος Κλεάνθους, ανέφερε ότι δόθηκαν «ξεκάθαρες απαντήσεις» για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ