Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στο Πάρκο της Νέας Ελβετίας αρχίζουν την ερχόμενη Παρασκευή και κλείνουν την Κυριακή, με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Ορ. Κολοζώφ

Στο Πάρκο της Νέας Ελβετίας, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, θα φιλοξενηθούν φέτος οι τριήμερες εκδηλώσεις του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την κεντρική πολιτική ομιλία, που θα γίνει από τον Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα φέτος, λόγω και των εξελίξεων, θα δοθεί στα θέματα παιδείας, εργασιακών σχέσεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συμβολική όμως είναι και η επιλογή του χώρου όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ. Οπως μας είπε ο γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, Σ. Παπαδόπουλος,επιλέχθηκε το Πάρκο της Ν. Ελβετίας, που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, γιατί η Οργάνωση θέλει να αναδείξει την πολιτική σημασία των δημοτικών εκλογών. Αλλωστε, το Πάρκο Νέας Ελβετίας συνδέθηκε με τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη δεκαετία του '80 και οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ ήταν αυτές που συνέβαλαν στην ανάπτυξή του από έναν απλό λασπότοπο σε έναν χώρο αναψυχής και πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τον κύριο πολιτικό στόχο που έχει θέσει η Οργάνωση να προωθήσει και μέσα από το Φεστιβάλ, ο Σ. Παπαδόπουλος είπε: "Οι δημοτικές εκλογές πρέπει να είναι ένα αποφασιστικό μαύρισμα στην πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε στη νέα γενιά μέσα από τις εκδηλώσεις μας. Την ανάγκη ενίσχυσης της αντεπίθεσης, της συσπείρωσης γύρω από ένα μέτωπο, που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε και είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολιτική, που τον περασμένο χρόνο χαρακτηρίστηκε από μια σειρά αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων και νομοσχεδίων, τόσο στο χώρο της παιδείας αλλά και στις εργασιακές σχέσεις. Στις δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα, να μαυριστεί η πολιτική της κυβέρνησης, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, ροζ, πράσινοι, κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί".

Φέτος, η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ μέσα από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ επιδιώκει κάτι διαφορετικό σε σχέση με την ίδια τη λειτουργία των χώρων και με στόχο ο επισκέπτης να μη νιώθει απλά θεατής, αλλά ενεργητικά, σε ένα βαθμό, να μπορέσει να συμμετέχει. Θα λειτουργούν περίπτερα για τα 80χρονα του Κόμματος και τα 30χρονα της ΚΝΕ, μέσα από τα οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να γνωρίσει την πορεία της δράσης του Κόμματος και της νεολαίας του. Επίσης, περίπτερο για την ειρήνη, για την οποία ιδιαίτερα φέτος η Οργάνωση δίνει βαρύτητα εξαιτίας των εξελίξεων στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και της λειτουργίας των ΝΑΤΟικών Στρατηγείων στη χώρα μας. Θα γίνουν δύο κεντρικές συζητήσεις, η μία για την παιδεία και η άλλη για την ΤΑ, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών εκπροσώπων και φορέων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στη βάση του, θα λειτουργήσει στη σταθερή κατεύθυνση που έχει επιλέξει η Οργάνωση για το Φεστιβάλ, αυτή της ανάδειξης της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Χαρακτηριστικό της εκτίμησης που έχει κατακτήσει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στους νέους δημιουργούς είναι το γεγονός ότι μέσα στο πρόγραμμα του φετινού τριημέρου δεν κατάφεραν να ενταχθούν όλα τα ερασιτεχνικά σχήματα που ζήτησαν να συμμετάσχουν. Παράλληλα όμως θα πραγματοποιηθούν και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, όπως των Μ. Πασχαλίδη,Φ. Δεληβοριά,Ν. Ζιώγαλα κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΚΝΕ είναι διαχρονικά εκεί που χτυπά η καρδιά της νέας γενιάς (2024-09-17 00:00:00.0)
Φεστιβάλ Κλαδικών Οργανώσεων της ΚΝΕ (2024-05-10 00:00:00.0)
Αρχίζει το 10ο Εργατικό Φεστιβάλ (2022-07-01 00:00:00.0)
Στις 1-2 Ιούλη το 10ο Εργατικό Φεστιβάλ (2022-06-23 00:00:00.0)
Δυναμικό άνοιγμα στη νεολαία (2001-08-22 00:00:00.0)
Με επιτυχία συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές (1998-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ