Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"
Να μη νομιμοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

Την ανάγκη να αναπτυχθούν αγώνες για την επαναφορά της επετηρίδας επισημαίνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", με αφορμή το θόρυβο που ακολούθησε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ ζήτησαν τη συνδρομή του εισαγγελέα για να διερευνηθούν πτυχές του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς. Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, σε δηλώσεις του χτες, τόνισε πως "για το υπουργείο Παιδείας αποτελεί αυτό το γεγονός ακόμη μια προσπάθεια για να σπιλωθεί μια καθ' όλα έγκυρη και νόμιμη διαδικασία" (!).

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τεράστιες διαφορές στη βαθμολόγηση των γραπτών ανάμεσα στους δύο βαθμολογητές, για βαθμολογητές που διόρθωναν 1.000 γραπτά τη μέρα και ότι η έδρα του βαθμολογικού κέντρου βρισκόταν στο υπουργείο Αμυνας. Ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι το βαθμολογικό κέντρο είναι στο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το οποίο εκμισθώθηκε και ότι οι βαθμολογητές ήταν μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ και ΕΠ των ΤΕΙ. Τους ρυθμούς βαθμολόγησης, τους απέδωσε στο ότι "είτε ο βαθμολογητής είχε ιδιαίτερη ικανότητα για την εξέταση των γραπτών είτε είχε λευκές κόλλες, για τις οποίες δε χρειαζόταν να διαθέσει μεγάλο χρόνο για την εξέτασή τους".

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο Θαν. Γκεσούλης, εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, τόνισε ότι "η κυβέρνηση θέλησε να επιβάλει πάση θυσία μια διαδικασία εξετάσεων για το διορισμό των εκπαιδευτικών, δηλαδή ένα σύστημα που είναι και αναξιοκρατικό, αφού δεν μπορεί ο διαγωνισμός να κρίνει την ποιότητα του εκπαιδευτικού, αλλά και άκρως απαράδεκτο, γιατί αυτή η διαδικασία έγινε καρμανιόλα για την καρατόμηση μιας ουσιαστικής, με αγώνες κατάκτησης των εκπαιδευτικών της επετηρίδας.

Βεβαίως, υπήρξαν στοιχεία που φανερώνουν τη διαβλητότητα αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας των εξετάσεων, τόνισε ο Θαν. Γκεσούλης, όμως το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα πρέπει να εστιάσει σ' αυτό, δίνοντας έτσι "πάσα" νομιμοποίησης στο υπουργείο Παιδείας. Με δεδομένο ότι το κύριο για το κίνημα είναι ο διαγωνισμός καθαυτός, θα πρέπει να αναπτυχθούν έντονοι αγώνες, με στόχο την επαναφορά της επετηρίδας σαν του μόνου αντικειμενικού αδιάβλητου και φερέγγυου συστήματος διορισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ