Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τίμησαν τους μπουρλοτιέρηδες του Ολύμπου

Εκδήλωση για το Τάγμα Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ έγινε στα Τέμπη

Παρουσία εκπροσώπων φορέων, αντιστασιακών και πλήθος κόσμου τιμήθηκε, στην Κυριακή στα Τέμπη, η δράση του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ,οι θρυλικοί μπουρλοτιέρηδες που, με επικεφαλής τον Αντώνη Βρατσάνο,κατάφεραν πολλά και καίρια πλήγματα στους Γερμανούς καταχτητές.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν τα Παραρτήματα Λάρισας και Πιερίας της ΠΕΑΕΑ, μίλησε ο Δ. Μπούσιος,πρόεδρος του Παραρτήματος Πιερίας, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ηρωικός αγώνας του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου, αλλά και γενικότερα του ΕΛΑΣ, εξέφραζε τους πόθους του ελληνικού λαού για εθνική ελευθερία και ανεξαρτησία, αλλά και για ριζικές κοινωνικές αλλαγές στη χώρα μας, που έμειναν ανεκπλήρωτες και περιμένουν δικαίωση.

Στην ομιλία του ο Γ. Φιλιππίδης,πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας, στάθηκε στα κατορθώματα των μπουρλοτιέρηδων (ανατινάξεις σιδηροδρομικών γραμμών, γεφυρών κ.ά., που προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε υλικό και στρατιώτες των Γερμανών και βοήθησαν τα μέγιστα στην Αντίσταση και στο συμμαχικό αγώνα γενικότερα) και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων - κι αυτών του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα - που αφήνουν άλυτα τα προβλήματα των αντιστασιακών και, ταυτόχρονα, η πολιτική τους φορτώνει τον ελληνικό λαό με πολλά νέα προβλήματα. Εμείς - υπογράμμισε - πιστοί στα ιδανικά για τα οποία αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε ν' αγωνιζόμαστε απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αντιστασιακών, των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών", ακολουθώντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναφερόμενος στις ερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι οι αντιστασιακοί θέλουν μια Αυτοδιοίκηση που θα στέκεται στο πλευρό του λαού και γι' αυτό θα ψηφίσουν τους αγωνιστές υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους που υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης υπογραμμίζεται η διαμαρτυρία των αντιστασιακών για το γεγονός ότι ο Κ. Σημίτης δεν απάντησε καν στο ανοιχτό γράμμα των αντιστασιακών οργανώσεων, με το οποίο ζητείται η θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν αντιστασιακά τραγούδια από τη χορωδία του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, ποιήματα και κατατέθηκαν στεφάνια από τις αρχές, αντιστασιακές οργανώσεις και συγγενείς των νεκρών. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Νομαρχίας και του Δήμου Λάρισας, ο Γ. Παττάκης,υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ στη Λάρισα, ο Αρ. Λαμπρούλης,πρώην δήμαρχος Λάρισας, ο Γ. Νταφούλης,γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, εκπρόσωποι άλλων μαζικών φορέων και οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ