Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
"Χωρίς όρια η κυβερνητική αναλγησία"

Σε συλλαλητήριο στις 29 Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών φορέων και εργαζομένων, καλεί η ΠΚΣ

Σε διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 29 Σεπτέμβρη καλεί η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας το ΔΣ του Συλλόγου Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Δόμπολης Ιωαννίνων, με αφορμή και την απόφαση να αφαιρεθεί από 110 φοιτητές το δικαίωμα της σίτισης. Η ΠΚΣ τονίζει, μάλιστα, σε ανακοίνωσή της ότι "το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) δεν αρκείται στο να κόψει τη σίτιση από τους οικότροφους της εστίας της Δόμπολης (χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πετάξει έξω από την εστία τους 110, που καλούνται να πληρώσουν για να σιτιστούν). Αλλωστε, γι' αυτή την πράξη έχει το "άλλοθι" της κυβερνητικής εντολής και της επιλογής από τις πανεπιστημιακές αρχές αυτών που θα χάσουν τη σίτιση. Το νέο κατόρθωμα είναι βέβαια προϊόν της κυβερνητικής πολιτικής, η... πρωτοβουλία όμως ανήκει αποκλειστικά στο ΕΙΝ", επισημαίνει η ΠΚΣ.

Η ΠΚΣ εντάσσει το παραπάνω γεγονός στη γενικότερη πολιτική ιδιωτικοποίησης: "Είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι το Ιδρυμα προτίθεται να ξεπουλήσει διάφορα τμήματά του (σίτιση, καθαριότητα, οικονομική διαχείριση κ.ά.) σε ιδιώτες - τονίζει. Φαίνεται λοιπόν ότι θεωρεί πιο εύκολο να δώσει βορά στο κεφάλαιο την καθαριότητα της εστίας. Το Ιδρυμα προχωρά σε προσωπικές συζητήσεις με τις καθαρίστριες της εστίας, ρωτώντας, δήθεν αθώα, αν θεωρούν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ή μήπως θα ήταν καλύτερο να αναλάβει την καθαριότητα ιδιωτικό συνεργείο (από ανθρώπινο ενδιαφέρον οι άνθρωποι...). Και αυτό τη στιγμή που οι ίδιες οι καθαρίστριες ζητούσαν την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της εστίας".

"Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση, με την υποστήριξη της διοίκησης του ΕΙΝ και των πανεπιστημιακών αρχών, έχει αποφασίσει να τελειώνει με την υπόθεση των εστιών, τονίζει η ΠΚΣ. Γι' αυτό χτυπά ολομέτωπα. Χτυπά τόσο τους φοιτητές και τους γονείς, όσο και τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό", επισημαίνει η ΠΚΣ και τονίζει για μια ακόμα φορά την ανάγκη, το ΔΣ της εστίας άμεσα να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, καλώντας και τους εργαζόμενους, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς σε συντονισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ