Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Μήνυμα αντίστασης κι αντεπίθεσης

Μήνυμα αντίστασης κι αντεπίθεσης της νεολαίας στο νεοφιλελευθερισμό της πολιτικής, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας τις εντολές της ΕΕ, και υπόσχεσης ενεργούς συμμετοχής των νέων ανθρώπων στη μάχη των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έδωσαν οι νεολαίοι που πήραν μέρος, την Παρασκευή και το Σάββατο, στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο Βόλο.

Μέσα από τις πολιτικές ομιλίες του Δ. Κουτσούμπα,μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και του Σ. Παπαδόπουλου,μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, τις συζητήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αναδείχτηκε η ανάγκη των νέων ν' αμφισβητούν την πολιτική της παθητικότητας και της υποταγής, η θέλησή τους να συμμετάσχουν στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για ένα καλύτερο αύριο της νέας γενιάς και της πατρίδας μας και η απαίτησή τους να χαίρονται τον πολιτισμό και τη δημιουργία.

Η συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση - στην οποία συμμετείχαν ο Ν. Γκατζής,βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Βόλου, ο Απ. Νάνος,υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας της ΝΑΣ, και ο Κ. Νίκου,μέλος του ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ - προκάλεσε το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων, καθώς ανέδειξε την πρόταση των κομμουνιστών για μια Αυτοδιοίκηση, που πρέπει να μετατραπεί, από κυβερνητικό στήριγμα περάσματος της αντικυβερνητικής πολιτικής, σε λαϊκή έπαλξη αγώνων για τη λύση των προβλημάτων και μια ανάπτυξη υπέρ του λαού και του τόπου. Πρόταση στην οποία επικέντρωσε την ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη συγκέντρωσης όλων των δυνάμεων για την επιτυχή έκβαση της μάχης των εκλογών.

Οι νέοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι του Βόλου ήρθαν σ' επαφή και με την πολιτιστική πρόταση της ΚΝΕ, παρακολουθώντας τη συναυλία του Ν. Πορτοκάλογλου και τα μουσικά συγκροτήματα "Δραπέτες", "Λαϊκό Ξεκίνημα", "Αρδάστεια",που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

  • Φεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και στην πλατεία "Μύλος" της Σκοπέλου,στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο Ν. Γκατζής,βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Στα Τρίκαλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στα Τρίκαλα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι συζητήσεις για την Παιδεία - συμμετείχαν ο Μπ. Αργυρίου και ο Β. Μπαντέκας,καθηγητές, ο Κ. Κολλιός,πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου και του 32ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, και η Χαρούλα Λιατίφη από την ΚΝΕ - και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία συμμετείχαν ο Θ. Τσέργας,υποψήφιος νομάρχης Τρικάλων της ΝΑΣ, ο Στ. Παιδής,υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων της ΔΑΕ και ο Ν. Γούσιος,από την ΚΝΕ. Με προσοχή οι παραβρισκόμενοι άκουσαν τις πολιτικές ομιλίες του Ηρ. Τσαβδαρίδη,μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, και του Αντ. Σκυλλάκου,μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις πολιτικές εξελίξεις και στη μάχη των ερχόμενων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση.

Πλούσιο και το πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με κουκλοθέατρο, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, έκθεση βιβλίου κ.ά. Παραβρέθηκαν ο Αχ. Κανταρτζής,βουλευτής Τρικάλων του ΚΚΕ, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πολλοί νέοι και μεγαλύτεροι Τρικαλινοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ