Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΝΟΙΑ
Αγωνιστικό προσκλητήριο κατά του νομοσχεδίου

Την Πέμπτη θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου θα ψηφίζεται η διάλυση της πρόνοιας

Κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες Εργαζομένων, τις Οργανώσεις Γυναικών και Συνταξιούχων, αλλά και στους εκπροσώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, να πάρουν μέρος στη μεθαυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία προς τη Βουλή - όπου θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Πρόνοια - απηύθυνε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών για την Κοινωνική Πρόνοια.

"Η Πρόνοια δεν είναι εμπόρευμα, που κάποιοι το πουλούν, αποκομίζοντας κέρδη. Είναι κατάκτηση των εργαζομένων και είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν. Οπως, επίσης, είναι υποχρέωση δική μας να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτού του νομοσχεδίου. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να "συνηθίσει" στις συνεχόμενες περικοπές των κοινωνικών του δικαιωμάτων", τόνισε χτες - στη συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής- ο Χάρης Χουρδάκης,μέλος της Διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Ο Χ. Χουρδάκης, μαζί με άλλους εκπροσώπους Συλλόγων, Συνδέσμων και Ομοσπονδιών - που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή - μίλησαν για την "προσπάθεια" της κυβέρνησης να ισοπεδώσει, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το σημερινό, ήδη ανεπαρκές, δημόσιο σύστημα Πρόνοιας. Με το καινούριο νομοσχέδιο, επισήμαναν, θα περιοριστούν δραστικά οι κρατικές επιχορηγήσεις για την Πρόνοια, θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στην ΤΑ, η οποία χωρίς τους απαιτούμενους πόρους δε θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες, θα ενθαρρυνθεί η δημιουργία ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, ενώ θα προωθηθεί ο εθελοντισμός, που από ανθρώπινη ανιδιοτελή αξία θα αποκτήσει χαρακτηριστικά κακοπληρωμένου επαγγέλματος. "Τελικά, η Πρόνοια από αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του κράτους και κατακτημένο δικαίωμα του λαού, περιορίζεται σε βοήθημα για τους πλέον ανήμπορους και εξαθλιωμένους, καθώς και σε αντικείμενο κέρδους", είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Χουρδάκης.

Ο Μάριος Καμακάρης,μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, υπογράμμισε πως τα δύσκολα για τους εργαζόμενους, τους ανάπηρους, την τρίτη ηλικία και τις γυναίκες θα αρχίσουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και χαρακτήρισε την κυβέρνηση "ωμή και κυνική". Ο Παύλος Πετρουλάκος,πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΙΚΠΑ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την τρομακτικά μεγάλη περιουσία των Ιδρυμάτων Πρόνοιας, ενώ η Χριστίνα Τσεντούρου, εκπροσωπώντας στη χτεσινή συνέντευξη τη Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων της Αθήνας, επισήμανε πως η παρουσία των εργαζομένων στη συγκέντρωση της Πέμπτης θα είναι καθολική. Να σημειωθεί πως η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 π.μ., και αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή όπου θα ψηφίζεται το αντικοινωνικό νομοσχέδιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑμεΑ (2023-12-09 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο (2012-12-18 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται τα σωματεία (1998-07-07 00:00:00.0)
Πάρτε το πίσω! (1998-06-30 00:00:00.0)
Στη μάχη της προετοιμασίας (1996-07-20 00:00:00.0)
Αγωνιστική "υποδοχή"! (1996-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ