Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμα κινδύνου για το Θριάσιο Νοσοκομείο!

Περιοδεία κλιμακίου της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή

Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και ανισομερής ανάπτυξη των τμημάτων του, είναι μερικά από τα προβλήματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στην Ελευσίνα.

Την κατάσταση αυτή διαπίστωσε, σε χτεσινή περιοδεία στο νοσοκομείο, κλιμάκιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας",με επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά Σπύρο Χαλβατζή,τον υποψήφιο νομάρχη Δυτικής Αττικής Αντώνη Χοροζάνη και με τη συμμετοχή των υποψήφιων δημάρχων Ασπροπύργου και Ελευσίνας Βασίλη Σαμπάνη και Κατερίνα Μαϊλη αντίστοιχα. Τα μέλη του κλιμακίου της ΝΑΣ και οι υποψήφιοι δήμαρχοι συναντήθηκαν με τον νέο πρόεδρο, με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, αλλά και με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

"Τα 50 εκατομμύρια που ζητήσαμε σαν νοσοκομείο από την κυβέρνηση για να καλυφθούν οι εφημερίες, είναι το ελάχιστο για να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Σε περίπτωση που δε δοθούν, αναγκαστικά θα κλείσουν τμήματα",επισήμανε η Αμ. Ζωίδου,πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του νοσοκομείου. Οι εφημερίες των γιατρών, που πολλές φορές φτάνουν και τις 15 το μήνα, οι ελλείψεις στον ιατρικό εξοπλισμό, η ανισομερής ανάπτυξη διαφόρων τμημάτων, αλλά και ο απαρχαιωμένος οργανισμός λειτουργίας του, είναι τα προβλήματα των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, υπογράμμισε ο Μιχ. Μπέλτσιος,εκπρόσωπος των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.

"Οι περικοπές που κάνει η κυβέρνηση, τόσο στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αλλά και στο χώρο της υγείας γενικότερα, οδηγούν στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Από την άλλη πλευρά, ο πρωτοβάθμιος τομέας είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένος, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να προσφέρουν υπηρεσίες Κέντρων Υγείας", σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής. Σ' αυτό το σημείο η Αμ. Ζωίδου τόνισε ότι το Θριάσιο Νοσοκομείο δε θα μπορέσει να αναβαθμιστεί αν δε δοθούν τα κονδύλια που χρειάζονται για να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορέσει να κάνει κανονικές εφημερίες όπως τα άλλα μεγάλα νοσοκομεία.

Ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, που δημιουργούν δυσκολίες στην ολοκληρωμένη λειτουργία του νοσοκομείου. "Σε συνδυασμό με τη μείωση των παροχών από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 50%, με την περικοπή κατά 40% των εφημεριών των γιατρών, αλλά και με τη λογική της κυβέρνησης για την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, καθιστούν έναν σοβαρό κίνδυνο για την ολοκληρωμένη λειτουργία του νοσοκομείου". Παράλληλα, ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους γιατρούς να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους εκπροσώπους της ΝΑΣ στην περιοχή, προκειμένου να αναπτυχθεί το νοσοκομείο και να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες.

Οργανισμός του... 1980

"Μελανή" ήταν και η κατάσταση που περιέγραψε ο Θ. Πανάρετος,πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Οπως σημείωσε, ο οργανισμός του νοσοκομείου είναι ο ίδιος από το 1980, δημιουργώντας έτσι μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του, αφού δεν μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να λειτουργήσει κανονικά.

"Ενα νοσοκομείο σαν το Θριάσιο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας περιοχής βιομηχανικής και τόσο υποβαθμισμένης όσο η Δυτική Αττική, είναι αδύνατον να μην έχει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και να υπολειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια ώρα η λειτουργία του νοσοκομείου 24 ώρες το 24ωρο είναι ένα όνειρο, που κάτω από αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί", σημείωσε ο Θ. Πανάρετος.

"Η κατάσταση που είδαμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, που έκοψε στο μισό τα κονδύλια για το νοσοκομείο - από 9 δισ. δρχ. που ήταν ο προϋπολογισμός κατέβηκε στα 4,5 δισ. - με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί όπως θα έπρεπε", τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής Α. Χοροζάνης και συμπλήρωσε: "Αν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής δεν εντείνουν τον αγώνα τους, το νοσοκομείο δε θα ολοκληρωθεί. Οσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, απουσιάζει από την περιοχή. Αν δε δημιουργηθούν Κέντρα Υγείας δε θα μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά το νοσοκομείο".

Να σημειωθεί ότι την κατάσταση που διαπίστωσαν τα μέλη της ΝΑΣ και που περιέγραψαν αναλυτικά οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου δε συμμερίζεται ο νέος πρόεδρος του νοσοκομείου (ανέλαβε καθήκοντα πριν από 15 μέρες), Η. Λιώρης,ο οποίος περιέγραψε, στη συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΝΑΣ, την κατάσταση στο νοσοκομείο, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ως "ιδανική" με κάποια μικρά προβλήματα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλημμελείς εξετάσεις και ανακύκλωση ράντσων (2005-03-01 00:00:00.0)
Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε ψυχιατρική απορύθμιση (2003-04-22 00:00:00.0)
Προ-εγκαίνια νοσοκομείων... (2000-03-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-09-08 00:00:00.0)
Περιοδείες ΝΑΣ (1998-09-06 00:00:00.0)
Περιοδείες ΝΑΣ (1998-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ