Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Με προκλητική διαφήμιση "σκεπάζουν" την αναπτυξιακή "γύμνια"

Να αντιδράσουν για να μη βρεθούν ξένοι στον τόπο τους καλεί εργαζόμενους, αγρότες, ΕΒΕ και νεολαία ο υποψήφιος νομάρχης Θ. Τσέργας

Την κυβερνητική επιχείρηση να στηρίξει - μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας - τους κυβερνητικούς υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους της περιοχής, κατήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Θ. Τσέργας,υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ στα Τρίκαλα.Ο Θ. Τσέργας αναφέρθηκε στον ορυμαγδό των διαφημίσεων για έργα - ανύπαρκτα ή ήσσονος σημασίας και πάντως όχι αυτά που χρειάζονται τα Τρίκαλα και γενικότερα η Θεσσαλία - τα οποία περιλαμβάνονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ Θεσσαλίας) και χρηματοδοτούνται από το κράτος και τα κοινοτικά πακέτα, τονίζοντας ότι η πολυέξοδη και προκλητική καμπάνια δεν μπορεί να κρύψει την αναπτυξιακή "γύμνια" της περιοχής, αφού - όπως είπε χαρακτηριστικά - "χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει".

Παρουσιάζοντας την πραγματικότητα των Τρικάλων και της Θεσσαλίας, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ, στάθηκε:

  • Στην ανεργία, στις απολύσεις και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων - ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ της περιοχής - που πλήττουν τους εργαζόμενους.
  • Στη μείωση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος που οδηγεί στο ξερίζωμα από τη γη τους μικρομεσαίους αγρότες.
  • Στο κλείσιμο βιοτεχνιών και καταστημάτων - ιδίως της βιοτεχνίας ενδυμάτων - που οδηγούν τους ΕΒΕ στην απόγνωση.
  • Στη μετατροπή της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας σε ακριβά εμπορεύματα.
  • Στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με τα δάση να καίγονται (το πανέμορφο δάσος του Περτουλίου στα Τρίκαλα πάει για "ιδιωτικοποίηση"!), τα υδροφόρα στρώματα, τα ποτάμια Πηνειός και Ληθαίος και οι παραπόταμοί τους, να μολύνονται.

Παρά τις διακηρύξεις και τη διαφημιστική εκστρατεία για "οργασμό έργων και ανάπτυξης" - είπε ο Θ. Τσέργας - ανάπτυξη δε βλέπουμε. Τα μεγάλα και αναγκαία έργα, όπως η εκτροπή του Αχελώου κ.ά., δεν υλοποιούνται. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού για μια ισόμετρη ανάπτυξη ανάμεσα στην πόλη και στο χωριό, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη βιοτεχνία και τη βιομηχανία, δεν αξιοποιούνται.

"Η ΝΑΣ - κατέληξε ο Θ. Τσέργας - κρούει τον κώδωνα του κινδύνου παραγωγικής ερήμωσης του νομού και καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τη νεολαία ν' αντιδράσουν για να μη βρεθούμε ξένοι στον τόπο μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ