Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επικίνδυνοι πειραματισμοί στην παιδεία

Σωρεία προβλημάτων έχουν προστεθεί στα σχολεία του νομού Καρδίτσας, ως αποτέλεσμα "των επικίνδυνων πειραματισμών του υπουργείου Παιδείας, αλλά και την επιχειρούμενη αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση", όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ,τονίζοντας ότι ο υπουργός Παιδείας"διαπιστώνοντας την αδυναμία αυτή να λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 11 Σεπτέμβρη αποφάσισε, να μη γίνουν μαθήματα την πρώτη βδομάδα, αλλά να αναλάβουμε το έργο της σχολικής συμβουλευτικής και ενημέρωσης των μαθητών μας, σχετικά με τις επιδιωκόμενες αλλαγές".

"Αλλαγές του εξεταστικού συστήματος των μαθητών, την επιβάρυνσή τους με πολλαπλάσια ύλη και άγχος που τους ωθεί σε περισσότερα φροντιστήρια, τη βίαιη στροφή τους στην "ευέλικτη" κατάρτιση των ΤΕΕ", τονίζει η ΕΛΜΕ επισημαίνοντας ότι την πραγματική αδυναμία να λειτουργήσουν από την αρχή τα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας την παρουσιάζει ως ανάγκη ενημέρωσης "αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από την πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης που πέτυχε μέσα από τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/97 και την υποχρηματοδότηση της παιδείας".

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, σε μια προσπάθεια να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα, ώστε να μπορέσουν στοιχειωδώςνα λειτουργήσουν τα σχολεία, επισκέφτηκε τον νομάρχη Καρδίτσας, μετά από άρνηση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συζητήσει μαζί τους, ζητώντας του: Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα να μην υπερβαίνει τους 25. Να ζητηθούν οι απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα λειτουργικά κενά των σχολείων με διορισμούς αναπληρωτών. Να γίνουν ενέργειες άμεσα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων σε υλικοτεχνική υποδομή (αίθουσες, εργαστηριακός εξοπλισμός, εποπτικά μέσα κλπ). Να μην υπάρξει κανένας εκπαιδευτικός υπεράριθμος μετά την κατάργηση των ΤΕΛ, ΤΕΣ και ΕΠΛ στο νομό. Να γίνουν ενέργειες για την έγκαιρη παραλαβή και διανομή των βιβλίων στους μαθητές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακύρωσαν την προσπάθεια «ελεύθερης επιλογής σχολείου» (2012-06-23 00:00:00.0)
Θετική εξέλιξη στη μεταφορά μαθητών (2011-09-20 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη από καθηγητές (2003-10-24 00:00:00.0)
Διάδρομοι σχολείων μετατρέπονται σε αίθουσες! (1998-10-30 00:00:00.0)
Υπολειτουργούν τα σχολεία σε Καρδίτσα και Καβάλα (1998-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ