Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
XANIA
Συμβολική κατάληψη από καθηγητές

Τα σοβαρά προβλήματα και οι σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών σε γυμνάσια, λύκεια και, κυρίως, ΤΕΕ στο Νομό Χανίων οδήγησαν, προχτές, Τετάρτη, το απόγευμα, τους εκπαιδευτικούς σε συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη διεκδίκηση άμεσης λύσης του προβλήματος.

Αυτή τη στιγμή 60 θέσεις παραμένουν ακάλυπτες. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρατηρούνται κύρια στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, στα οποία πολλές φορές καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους λόγω έλλειψης τεχνικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Χανίων, το πρόβλημα είχε εντοπιστεί και τονιστεί έγκαιρα στο υπουργείο Παιδείας, που όμως δεν έκανε το παραμικρό για την επίλυσή του. Αυτό που έχει όμως εξοργίσει ακόμα περισσότερο τους εκπαιδευτικούς των Χανίων, είναι η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα κενά που υπάρχουν με ωρομίσθιους ή αλλαγές στο πρόγραμμα των μόνιμων. Οι καθηγητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

Κατάληψη και σε Δημοτικό

Μαθητές και γονείς του 1ου και 2ου Δημοτικού Νέας Κυδωνίας έχουν καταλάβει από προχτές, Τετάρτη, το πρωί το σχολείο. Διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, με την έλλειψη αιθουσών. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη στιγμή που αποφασίστηκε τα δύο σχολεία να συστεγαστούν σε ένα κτίριο που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τόσων μαθητών και έτσι, ακόμη και αποθηκευτικοί χώροι μετατράπηκαν σε «αίθουσες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ