Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
Διαμαρτύρονται οι δάσκαλοι για τα προβλήματα της Παιδείας

Εξι σύλλογοι διοργάνωσαν χτες κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας, αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργεί η ανατροπή στοιχειωδών εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, εξέφρασαν, χτες το μεσημέρι, έξι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ενώσεις Γονέων, με μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στη Γ΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Οι Σύλλογοι Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», «Δημήτρης Γληνός», Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, καθώς και οι Ενώσεις Γονέων των αντίστοιχων περιοχών διαμαρτύρονται για τα κενά, που προκαλούν τη δυσλειτουργία των σχολείων, τη συρρίκνωση τμημάτων και την τοποθέτηση ωρομισθίων με πολιτική ομηρία, προκειμένου να καλυφθούν αυτά τα κενά.

Για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία Α/βάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αθήνα μίλησε ο Νίκος Ζώτος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αιγάλεω: «Τα κενά είναι περίπου 160 σε εκπαιδευτικούς. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που γεννάει αυτά τα προβλήματα και αδιέξοδα, είναι αποτέλεσμα της Παιδείας χαμηλού κόστους και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται στην εκπαίδευση. Η απάντηση πρέπει να είναι συνεχείς αγώνες, οι οποίοι θα έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά, πάνω απ' όλα, θα παλεύουν για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, παρέα με την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας, της πραγματικά δημόσιας και ενιαίας μέχρι τα 18 χρόνια, που θα εγγυάται ένα στέρεο γνωστικό υπόβαθρο για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού, χωρίς ταξικές διακρίσεις και φραγμούς».

«Το τραγελαφικότερο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξοικονομήσει νηπιαγωγούς, αφήνει νήπια έξω από τη φοίτηση. Πολλά ενώ ξεκινούν κανονικά τη φοίτησή τους στο νήπιο, καλούνται οι γονείς να τα πάρουν πίσω διότι είναι υπεράριθμα, δε χωράνε κλπ.», επισήμανε ο Πέτρος Δράμαλης, εκ μέρους του Συλλόγου «Δημήτρης Γληνός».

Ενώ ο Κώστας Παπλωματάς, πρόεδρος του Συλλόγου «Ελλη Αλεξίου», υπογράμμισε: «Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, συνολικά το δημόσιο σχολείο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επιβάλλει τη σημερινή κινητοποίηση. Με αιτήματα που στοχεύουν στην αναγκαιότητα ποιοτικής αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου, αλλά και του ρόλου των εκπαιδευτικών. Τα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης αφορούν στις ανάγκες που έχει να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο που πρέπει να έχει η κοινωνία, για έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος θα ανταποκρίνεται σε αυτό το οποίο έχει ταχθεί να δουλέψει». Και κατέληξε: «Θεωρούμε ότι το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι επιτακτική ανάγκη και επιβάλλει τη συνολική παλλαϊκή κινητοποίηση όλων των εργαζομένων με αυτή την απαίτηση. Κόντρα στην αναγκαστική υπερωριακή απασχόληση, στη μετακίνηση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Οι εκπαιδευτικοί σε συνάντηση που είχαν με το διευθυντή της Γ΄ Διεύθυνσης της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης έδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την απεργία που θα γίνει στις 3 και 4 του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ