Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Νίκαιας

Την άμεση κάλυψη των κενών ζητά ο δήμος

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία του Δήμου Νίκαιας είναι τέτοιες, που αναγκάζουν τους μαθητές να διασκορπίζονται σε διάφορα τμήματα, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθούν τα μαθήματά τους με κανονικούς ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά στα Δημοτικά σχολεία, μέχρι σήμερα λείπουν γυμναστές από το 9ο, το 10ο, το 13ο, το 18ο και το 27ο Δημοτικό σχολείο, ενώ από το 19ο και το 18ο Δημοτικό σχολείο λείπουν δάσκαλοι Μουσικής.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα Γυμνάσια της πόλης.

Από το 4ο, το 5ο, το 8ο, το 10ο και το 11ο Γυμνάσιο, λείπουν καθηγητές Γερμανικών και από το 2ο Γυμνάσιο καθηγητές Πληροφορικής.

Σοβαρές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού παρουσιάζουν και τα Λύκεια του Δήμου Νίκαιας, αφού μέχρι σήμερα λείπουν: Καθηγητές Φυσικής, Πληροφορικής και Οικονομολόγος από το Εσπερινό Λύκειο, καθηγητές Γαλλικών από το 2ο και το 3ο Λύκειο, καθηγητές Πληροφορικής από το 3ο Λύκειο, καθώς και καθηγητές Νομικών Επιστημών, Γυμναστές και Τεχνολόγος από το 4ο Λύκειο.

Οι ελλείψεις αυτές, όπως ο καθένας αβίαστα μπορεί να συμπεράνει, κάθε άλλο παρά την ειδυλλιακή εικόνα για τα σχολεία που προσπαθεί να εμφανίσει ο υπουργός Παιδείας επιβεβαιώνουν. Οι γονείς είναι, ήδη, ανάστατοι και αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία των παιδιών τους και η δημοτική αρχή της Νίκαιας έχει, εδώ και μέρες, στείλει επιστολή στον υπουργό Παιδείας, με την οποία του ζητά συνάντηση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει πάρει απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ