Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
Διεκδικήστε όσα σας ανήκουν!

Τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων στον οικισμό "Βλητικός Σταθμός" Καισαριανής, όπου την Κυριακή περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας", μαζί με τον Παναγιώτη Μακρή

Το νερό "τρέχει" από τις βρύσες μόνο για μιάμιση ώρα την ημέρα! Κι οι 35 οικογένειες, που ζουν στον οικισμό "Βλητικός Σταθμός", κυρίως τα καλοκαίρια, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης... Συμβαίνει στα 1998, σ' έναν συνοικισμό της Καισαριανής. Και την περασμένη Κυριακή, στη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας", με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Κατημερτζή,ακούστηκε κραυγή αγωνίας των κατοίκων του "Βλητικού Σταθμού": "Ζούμε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Τα απορριμματοφόρα του δήμου δεν πλησιάζουν στην περιοχή μας, επειδή, όπως υποστηρίζουν, οι δρόμοι δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι. Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έχει κάνει κανένα έργο, αλλά υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη ζωή μας. Είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε νερό από τα βυτιοφόρα, αφού έχουμε παροχή νερού από την ΕΥΔΑΠ, μόνο μιάμιση ώρα την ημέρα. Ο δήμαρχος έχει εγκαταλείψει το "Βλητικό Σταθμό" και όλη την Καισαριανή στη μοίρα του... "

Ο Γ. Κατημερτζής δεν ήταν άγνωστος για τους κατοίκους. Οπως και ο Παναγιώτης Μακρής, που περιόδευσε και πάλι δίπλα στον υποψήφιο δήμαρχο Καισαριανής της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας". Οι πρώτες κουβέντες που άκουσε, καθώς πλησίαζε στον οικισμό ήταν: "Θα σε στηρίξουμε. Ξέρουμε ότι θα συνεχίσεις το έργο του Π. Μακρή που όσα χρόνια ήταν δήμαρχος, δεν είχαμε παράπονο. Ομως τώρα τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο"... Και οι οικογένειες του οικισμού ανέλαβαν να τον ξεναγήσουν στα φτωχά, αλλά περήφανα, νοικοκυριά τους, όπως έλεγαν.

Ο "Βλητικός Σταθμός" μέχρι το 1939 στέγαζε εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού και το 1940 πέρασε στη δικαιοδοσία του υπουργείου Γεωργίας. Και σ' αυτή την περιοχή καταλήγουν άπορες και άστεγες οικογένειες, φτιάχνοντας τις πρώτες παράγκες, που υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Το 1989 ο τότε Νομάρχης Αθηνών, ενέκρινε κονδύλι 25 εκατομμυρίων δρχ. για υδροδότηση και 5 εκατομμυρίων δρχ. για τη ρυμοτόμηση του οικισμού. Την ίδια περίοδο ξεκίνησαν γεωτρήσεις στην περιοχή, οι οποίες διακόπτονται έξι χρόνια μετά, λόγω βλάβης στο σύστημα άντλησης. Μια βλάβη που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί! Το νερό διατίθεται μόνο μια ώρα την ημέρα από δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Τις υπόλοιπες ώρες; "Το καλοκαίρι δεν είχαμε να πιούμε νερό, κοντέψαμε να πεθάνουμε. Τόσα χρόνια η δημοτική αρχή αρκέστηκε σε έργα βιτρίνας, δεν ενδιαφέρθηκε για εμάς τους δημότες", υπογράμμισε ο Δημήτρης Ζωγραφάκης,κάτοικος του "Βλητικού Σταθμού".

Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε

"Δεν ήρθαμε εδώ, για να σας υποσχεθούμε ή να σας τάξουμε. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Εμείς θα βάλουμε τη λύση των προβλημάτων σας ως στόχο. Ομως η συμπαράστασή σας, ο αγώνας όλου του καισαριανιώτικου λαού θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση της πόλης μας. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα καταφέρουμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν από την κεντρική εξουσία", τόνισε ο Γ. Κατημερτζής στους συγκεντρωμένους κατοίκους.Και συνέχισε: "Τα προβλήματά σας δεν είναι ξεκομμένα από τα γενικότερα προβλήματα της Καισαριανής και πολλών άλλων δήμων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να την κάνει το μακρύ χέρι της πολιτικής της. Σηκωθείτε από τον καναπέ του σπιτιού σας και διεκδικήστε όσα σας ανήκουν. Εχετε σοβαρά προβλήματα και μόνη λύση είναι ο αγώνας. Αυτή η περιοχή πρέπει να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί, όπως όλη η Καισαριανή".

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής, ο οποίος υπογράμμισε: "Εχετε σοβαρά προβλήματα. Ομως τις προϋποθέσεις για τη λύση των προβλημάτων σας, θα τις διαμορφώσετε μόνο εσείς, με τον αγώνα και τις επιλογές σας. Ο Γ. Κατημερτζής θα βρεθεί κοντά στο λαό και τα προβλήματά του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ