Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΗΣ
Να βάλουμε φραγμό σ' αυτή την πολιτική!

Περιοδεία του υποψήφιου νομάρχη Αθήνας της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και του Βασίλη Δημόπουλου, υποψήφιου της ΝΑΣ, στην Τεχνική Υπηρεσία του ΟΤΑ στην Καλλιθέα

Θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση το μακρύ χέρι του κράτους στις τσέπες των εργαζομένων ή κοντά στο λαό και συμπαραστάτη στους αγώνες του; Το ερώτημα αυτό έθεσαν χτες το πρωί στους εργαζόμενους στην τεχνική υπηρεσία του ΟΤΕ στην Καλλιθέα, ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Θεοχάρης Παπαμάργαρης και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας της ΝΑΣ Βασίλης Δημόπουλος,στη διάρκεια της περιοδείας τους.

"Οι εκλογές του Οκτώβρη, τόνισε ο Θεοχ. Παπαμάργαρης,έχουν διπλή σημασία. Από τη μια η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα περνάει σε μια νέα φάση με τις αρμοδιότητες που θέλει να της εκχωρήσει η κεντρική εξουσία, χωρίς βέβαια να τις συνοδεύει από τους ανάλογους πόρους. Από την άλλη, συμπλήρωσε, η κυβέρνηση στο όνομα του "εκσυγχρονισμού", όπως η ίδια τον εννοεί, προχωρά στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων που κατακτήθηκαν με αγώνες. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και γι' αυτό από την κάλπη πρέπει να βγει το μήνυμα της δυσαρέσκειας του λαού για την πολιτική της κυβέρνησης. Αν η κυβέρνηση την επομένη των εκλογών μετρήσει λιγότερους δημάρχους, λιγότερους νομάρχες, ως ένα βαθμό, θα αναγκαστεί να βάλει φραγμό στην πολιτική της".

Στην ιδιαίτερη πολιτική σημασία που έχουν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αναφέρθηκε μιλώντας στους εργαζόμενους και ο Β. Δημόπουλος. "Γιατί θα κρίνουν, όπως τόνισε, αν θα εκλεγούν δήμαρχοι και νομάρχες κόντρα στη λαίλαπα που έρχεται και θα μάχονται στο πλευρό των εργαζομένων και των δημοτών ή συμβιβασμένοι που θα υπηρετήσουν τις εντολές της κεντρικής εξουσίας. Εμείς, σαν ΝΑΣ, θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο πιο μακριά μπορεί από την κεντρική εξουσία και πιο κοντά γίνεται στο λαό. Και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συστρατευτούν με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ".

Οταν ο πρωθυπουργός μιλάει για αποκέντρωση στην ουσία, εννοεί Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχειριστή των μεγάλων συμφερόντων, τόνισαν τόσο ο Θ. Παπαμάργαρης, όσο και ο Β. Δημόπουλος. Σήμερα, κρύβουν τον καθαρά δημοκρατικό χαρακτήρα, που είχε ο θεσμός και προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε μηχανισμό επιβολής πρόσθετης φορολόγησης των δημοτών και αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων με την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης.

Τα στελέχη της ΝΑΣ αναφέρθηκαν εκτενώς στην επίθεση που δέχονται αυτή τη στιγμή τα κεκτημένα των εργαζομένων, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη και κερδοφόρων και στρατηγικής σημασίας κρατικών επιχειρήσεων, όπως είναι ο ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ