Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δραματική κατάσταση στην ψυχική υγεία

Την πλήρη ανεπάρκεια ενός σχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, επισήμαναν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι οργανωτές του 11ου Συνεδρίου της Πανελλαδικής Ενωσης για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και την επαγγελματική επανένταξη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου αρχίζουν σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και θα τελειώσουν στις 12.9.1998. Η κατάσταση στην ψυχική υγεία, επισημάνθηκε, προσλαμβάνει δραματικές διαστάσεις, καθώς ψυχιατρεία λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, ενώ σε πολλές περιοχές είναι άγνωστες οι υπηρεσίες ψυχικής μέριμνας. Επίσης απουσιάζουν παντελώς οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας, το θεσμικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και υπάρχει έλλειψη πόρων απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ολες αυτές οι διαπιστώσεις κατέληξαν στην ευχή να αντιμετωπιστούν με το νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Υγείας και δέχτηκε τα πυρά σημαντικής μερίδας λειτουργών των ψυχικής υγείας, καθώς, όχι μόνο δε διαπνέεται απ' τις αρχές της χειραφέτησης, αλλά φέρνει το στίγμα της κρίσης και της διαχείρισης και στον ψυχιατρικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ