Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας

Χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας για διέξοδο από τα προβλήματα που η ίδια η πολιτική του δημιούργησε, έληξε η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΟΛΜΕ με αιχμή τα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων. Ανέδειξε, ωστόσο, για μια ακόμα φορά την ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων από τους καθηγητές συνολικά για τα προβλήματα της Παιδείας, ενάντια στην πολιτική που τα γεννά.

Αιχμή της χτεσινής κινητοποίησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου ήταν η μείωση μαθητών ανά τμήμα, καθώς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έκαναν την εμφάνισή τους τμήματα με περισσότερους από 25 ή και από 30 μαθητές. Αιτία είναι οι εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας που στο όνομα της εξοικονόμησης εκπαιδευτικών και αιθουσών πιέζουν ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Οι καθηγητές ζήτησαν επίσης χτες να δημοσιοποιηθούν άμεσα και να ελεγχθούν οι πίνακες από τους οποίους έγιναν οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στην ΟΛΜΕ για λάθη, παρατυπίες και παρανομίες.

Επίσης, η ΟΛΜΕ ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση για το ζήτημα της διαφύλαξης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και ειδικότερα για την παραβίαση του θεσμοθετημένου ωραρίου λειτουργίας του σχολείου, στη διάρκεια του οποίου πρέπει να εξαντλείται το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, και του υποχρεωτικού χαρακτήρα των δυσμενών μετακινήσεων εκπαιδευτικών.

Τα παραπάνω ζητήματα έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αθ. Τσουροπλή, με τον οποίο συναντήθηκαν και ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι το ζήτημα των πληθωρικών τμημάτων αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση, δεσμεύτηκε ότι από το υπουργείο Παιδείας θα δοθεί στη δημοσιότητα ο πίνακας των αναπληρωτών, ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων απάντησε ότι πρέπει να εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει ο αγώνας για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς (2021-05-04 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος (2020-07-08 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά (2016-04-16 00:00:00.0)
Μερεμέτια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (2004-05-19 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας (2002-05-17 00:00:00.0)
Διορισμοί ...στα μέσα του Οκτώβρη (2000-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ