ΠΑΜΕ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Συναυλίες και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

Μεγάλη ανταπόκριση σε όλη τη χώρα συναντά η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων

Τετάρτη 14 Γενάρη 2009

Την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης εκφράζουν με κάθε τρόπο το ΠΑΜΕ και οι φορείς του μαζικού κινήματος
Υλικό πρώτης ανάγκης και χρήματα για το λαό της Παλαιστίνης συνεχίζει να συγκεντρώνει καθημερινά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ. 210.3301.842), από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο, Καζίνο, Τελεφερίκ Πάρνηθας έχει ήδη συγκεντρώσει 1.000 ευρώ, τα οποία άμεσα θα καταθέσει στο ΠΑΜΕ. Χρήματα συγκεντρώνουν από κοινού και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέτουν χρήματα στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συγκεντρώνει κουβέρτες και φάρμακα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Σουρή 2, ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου) κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και τις ώρες 2 μ.μ. έως 9 μ.μ. Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ και οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης προχωρούν και στη συγκέντρωση χρημάτων, στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.

Σε όλη τη χώρα
Σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Κατερίνη

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη διάδραση του ΑΠΘ με το ΝΑΤΟ και κινητοποίηση αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησε, έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, χτες το πρωί. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πρυτανεία και κρέμασαν πανό. Στη συνέχεια ύψωσαν στους ιστούς της Πρυτανείας, της Φιλοσοφικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ παλαιστινιακές σημαίες. Λαμπαδηδρομία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι και νεολαίοι και στο κέντρο της Κατερίνης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης.

Συναυλία αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στα Χανιά, στο Παλιό Τελωνείο, με τη συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας, ανθρώπων κάθε ηλικίας. Τη συναυλία αλληλεγγύης συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία της ΠΑΣΥ, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, η Ενωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μηθύμνης, Αρμένων και Κάινας, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων.

Στη συναυλία συμμετείχαν τα συγκροτήματα «Νότιος Ανεμος» και το συγκρότημα των Κώστα Γιαννάκη, Γιάννη Μελαμπιανάκη, Δήμητρας Λιγοψυχάκη, Κατερίνας Παπουτσάκη και Πάνου Σιάσιου. Εντεχνη κρητική μουσική έπαιξε το συγκρότημα των Γεράσιμου Μαρινάκη, Στέλιου Μυλωνάκη, Δημήτρη Λιουδάκη και Γιώργου Βαβουλέ. Στην εκδήλωση απαγγέλθηκαν ποιήματα Παλαιστινίων ποιητών.

Συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, και στο Ηράκλειο η Επιτροπή Ειρήνης, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλοι μαζικοί φορείς του νομού. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «ΑΣΤΟΡΙΑ». Μεταξύ των καλλιτεχνών που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι Αβυσσινός Κώστας, Ross Daly, Κέλλυ Θωμά, Κασσωτάκης Γιάννης, Κουβίδη Ελένη, Efren Lopez, Κωστής Μουδάτσος και το συγκρότημα «Κάλεσμα της άγριας φύσης», Παξιμαδάκης Γιάννης, Σταυρακάκης Βασίλης.

Καθημερινή δραστηριότητα

Ακόμα:

Ψηφίσματα αλληλεγγύης

Τέλος, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας και Περιχώρων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων, ο Σύλλογος Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Εικαστικού του ΑΠΘ, ΣΔΟ - ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Καβάλας, Οικοτρόφων Πολυτεχνείου Ξάνθης και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας προσθέτουν με ανακοινώσεις τη δική τους φωνή καταδίκης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος στη Γάζα.

Επίσης, κοινό ψήφισμα εξέδωσαν οι παρακάτω φορείς του Πολιτισμού: Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Ενωση Μουσικοσυνθετών - Στιχουργών Ελλάδας, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Ενωση Τεχνικών Ελλάδας Κινηματογράφου - Τηλεόρασης ΟΤ, Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων, Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου, Σύλλογος Χορευτών Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σύλλογος Πρωταγωνιστών Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σωματείο Εργαζομένων Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, Σωματείο για τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώνουν υγειονομικό υλικό για τον Παλαιστινιακό λαό (2024-02-17 00:00:00.0)
Φαρμακευτικό υλικό για την Παλαιστίνη (2014-08-27 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων (2009-01-25 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη από κάθε γωνιά της χώρας (2009-01-16 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης (2009-01-13 00:00:00.0)
Φαρμακευτική βοήθεια στο Ιράκ (2003-10-22 00:00:00.0)