Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΜΕ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Κορυφώνονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης

Πληθαίνουν τα σημεία συγκέντρωσης φαρμάκων και χρημάτων. Καθημερινές συγκεντρώσεις και άλλες δραστηριότητες σε κάθε γωνιά της χώρας

Συνεχίζεται καθημερινά η συγκέντρωση υλικού πρώτης ανάγκης και χρημάτων, στα κεντρικά γραφεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ. 210-3301.842), από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συγκεντρώνει κουβέρτες και φάρμακα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Σουρή 2, ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου) κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και τις ώρες 2 μ.μ. έως 9 μ.μ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

  • Φαρμακευτικό υλικό και χρήματα συγκεντρώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).
  • Φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, κάθε απόγευμα από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου, στον 4ο όροφο του ΕΚΠ.
  • Φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες κλπ.), είδη ρουχισμού (κουβέρτες κλπ.) συγκεντρώνουν μαζικοί φορείς του Ηρακλείου καθημερινά, στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (7 - 9 μ.μ., ΕΚΗ) και στα γραφεία του Σωματείου των Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα, καθημερινά, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Ευγενίδου 5, 1ος όροφος), 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης συγκεντρώνει φαρμακευτικά είδη πρώτων βοηθειών, 8 π.μ. - 2 μ.μ. στα γραφεία του ΕΚΚΙ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα στον αριθμό λογαριασμού 347/29600014 της Εθνικής Τράπεζας.
  • Ο Δήμος Πολίχνης συγκεντρώνει φάρμακα, τρόφιμα, κουβέρτες, και καλεί όλους τους Πολιχνιώτες στο πάνδημο συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Πέμπτη 15 Γενάρη, 6 μ.μ., στον Πεζόδρομο Αγίου Παντελεήμονα.
  • Χρήματα και φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει το Συντονιστικό Φορέων Ν. Σμύρνης. Τα χρήματα κατατίθενται στο λογαριασμό 11629603975 που έχει ανοίξει η ΕΕΔΥΕ στην Εθνική Τράπεζα. Το φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνεται στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Ομηρίου 4).
Συναυλίες σε Χανιά και Ηράκλειο

Συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν, σήμερα Τρίτη η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ενωση Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, η Γραμματεία της ΠΑΣΥ, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος και Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού. Η συναυλία θα δοθεί στην αίθουσα στο παλιό τελωνείο, στις 7.30 μ.μ.

Επίσης, συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν, από κοινού, την Τετάρτη 14 Γενάρη, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλοι μαζικοί φορείς. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «ΑΣΤΟΡΙΑ». Μεταξύ των καλλιτεχνών που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι Αβυσσινός Κώστας, Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Κασσωτάκης Γιάννης, Κουβίδη Ελένη, Efren Lopez, Κωστής Μουδάτσος και το συγκρότημα «Κάλεσμα της άγριας φύσης», Παξιμαδάκης Γιάννης, Σταυρακάκης Βασίλης.

Αλλες πρωτοβουλίες - εκδηλώσεις

Μαζική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας στην εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο το ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης, η Πανσπουδαστική ΚΣ και η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε και συναυλία από το μαθητικό ερασιτεχνικό συγκρότημα του 4ου Λυκείου Κοζάνης. Μετά από πρόταση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, αποφασίστηκε εθελοντική αιμοδοσία από σήμερα Τρίτη, συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Κοζάνης και συγκέντρωση υλικής βοήθειας για την εμπόλεμη ζώνη.

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε την περασμένο Σάββατο και στην Ξάνθη. Στον Ταύρο, κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε χτες το Σωματείο των Εργαζομένων στο δήμο, αποκαθηλώθηκε η σημαία της ΕΕ από το δημαρχείο και στη θέση της αναρτήθηκε η σημαία της Παλαιστίνης.

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα, η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Η συγκέντρωση έγινε στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο και μετά έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ακόμα:

  • Στην Ημαθία, το ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης κι η ΠΕΑΕΑ καλούν σε συγκέντρωση και πικετοφορία την Πέμπτη 15 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, και την Παρασκευή 16 Γενάρη, στις 6 μμ στην Πλ. Ωρολογιού της Βέροιας.
  • Στο Κιλκίς το ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης κι ο Σύλλογος Γυναικών διοργανώνουν συγκέντρωση και συναυλία την Πέμπτη 15 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης.
  • Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σήμερα Τρίτη 13 Γενάρη, προκειμένου να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να μη χρησιμοποιηθεί κανένα λιμάνι καθώς και άλλο έδαφος της χώρας μας για τον ανεφοδιασμό του Ισραήλ, ζητάει η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» με επιστολή της (12/01/09) προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ανάμεσα σε άλλους, το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Γάζα καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η Επιτροπή Ειρήνης Καματερού, η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθηνών και Περιχώρων, το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνου, Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας και οι εργαζόμενες στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που συγκέντρωσαν και φάρμακα τα οποία θα παραδώσουν στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ