Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης»

Την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης εκδήλωσαν οι μαθητές με μια συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων το περασμένο Σάββατο

«Ολοι οι μαθητές στο δρόμο του αγώνα. Στο έγκλημα του Ισραήλ απαντάμε δυνατά: Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης». Τα παραπάνω λόγια από το μεγάφωνο πλέκονται με τα συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Γάζα και αναμειγνύονται με τις μελωδίες και τους στίχους από γνωστά ελληνικά και ξένα ροκ και low bap τραγούδια παιγμένα από 13 μαθητικά συγκροτήματα.

Με παλαιστινιακά μαντίλια στο λαιμό και με τα αυτοκολλητάκια του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας για την Παλαιστίνη κολλημένα στο μπουφάν, μαθητές από πολλά σχολεία της Αττικής συγκεντρώνονται στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα του ΣΑΣΑ. Αγνοούν το τσουχτερό κρύο, ζεσταίνονται από τις γνώριμες μελωδίες παιγμένες από τους συμμαθητές τους και «ανάβουν» από το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους: «Στον παλαιστινιακό λαό που αντιστέκεται δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να σταθούμε δίπλα του. Γιατί έχει δίκιο να παλεύει για τη δικιά του πατρίδα, την Παλαιστίνη. Ετσι λοιπόν κι εμείς από εδώ και στο εξής, όλα τα σχολεία τα κάνουμε κέντρα του αγώνα. Να μη μείνει σχολείο που δε θα σηκωθεί η παλαιστινιακή σημαία. Συνεχίζουμε μέσα στα σχολεία, με εκδηλώσεις, σηκώνουμε σημαίες, βάζουμε μαύρα πανιά, κάνουμε συναυλίες αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, έτσι ώστε να δώσουμε απάντηση στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ και στην ΕΕ».

Στη συναυλία του ΣΑΣΑ συμμετείχαν τα εξής μαθητικά συγκροτήματα: «Δε μας λένε» (Μουσικό Παλλήνης, 4ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 2ο Λύκειο Πεύκης, 5ο Λύκειο Αμαρουσίου), «Carpe Diem» (10ο Λύκειο Περιστερίου), «Τρεις Λα και δυο Σολ» (2ο Λύκειο Περιστερίου), «Αυταπάτες» (2ο Λύκειο Περιστερίου), «Βρώμικα Κόλπα» (ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας), «Shadow Knights» (3ο Λύκειο Ν. Ιωνίας), «White Shadows» (2ο Λύκειο Μοσχάτου), «Blue Stuff» (5ο Λύκειο Βύρωνα, 1ο - 5ο Λύκειο Ηλιούπολης), «Heir Apparent» (2ο Λύκειο Βύρωνα), «Deadly Spirit» (13ο Λύκειο Περιστερίου), «Metasoma» (Λύκειο Παλλήνης), «Homo Sapient» (1ο Λύκειο Ζωγράφου), «Fortress of Solitude» (2ο Λύκειο Γέρακα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ