Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φαρμακευτική βοήθεια στο Ιράκ

Αποστέλλεται σήμερα το μεσημέρι στο Ιράκ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το φαρμακευτικό υλικό που συγκέντρωσε ο κόσμος με πρωτοβουλία του Δήμου Νίκαιας, της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Δημοκρατική Αλληλεγγύη (ΕΕΔΔΑ) και της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Χτες το πρωί, το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρωνόταν σε αποθήκη του Δήμου Νίκαιας και έφτασε τα 137 κιβώτια, μεταφέρθηκε από την αποθήκη στο αεροδρόμιο για να φτάσει στο δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό. Μαζί με τα φάρμακα, στα νοσοκομεία της Βαγδάτης θα παραδοθούν και τα χρήματα που συγκέντρωσε ο απλός ελληνικός λαός.

Στη μεταφορά του υλικού, παραβρέθηκε η Ελένη Παπαδοπούλου, εκ μέρους της ΕΕΔΔΑ που δήλωσε στο «Ρ»: «Υλοποιείται σήμερα και έμπρακτα η αλληλεγγύη που έδειξε ο λαός μας στο σκληρά δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό. Η αποστολή αυτών των φαρμάκων, που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της ΕΕΔΔΑ, της ΕΕΔΥΕ και του Δήμου Νίκαιας, είναι ένα μικρό δείγμα αυτής της συμπαράστασης. Καλούμε τον ελληνικό λαό να εντείνει τους αγώνες του ενάντια στο διεθνή ιμπεριαλισμό, για να σταματήσει η ανθρωπότητα να θρηνεί αθώα θύματα από τους άδικους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ