Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η σημαία ατιμάζεται στις λεγόμενες «ειρηνευτικές αποστολές»

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη στη Ν. Μηχανιώνα, όπου οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καλλιεργούν την ξενοφοβία για τον Αλβανό αριστούχο μαθητή

«Η ελληνική σημαία ατιμάζεται όταν παρελαύνει ανάμεσα σε πτώματα και ερείπια στις δήθεν "ειρηνευτικές" αποστολές, όχι όταν τη σηκώνει ένας αριστούχος αλλοδαπός μαθητής. Η θέση μας είναι ότι μέσα σε τόσα προβλήματα η τοπική κοινωνία πρέπει να αναπτύξει και να εκδηλώσει κι άλλες ευαισθησίες και ανησυχίες και προπάντων να μη συγχέει τους συμβολισμούς που εκπέμπει η ελληνική σημαία με αυτά που λέγονται και χωρίζουν τους λαούς. Την ίδια στιγμή είναι επικίνδυνο να πείθεται ο απλός εργαζόμενος ότι η ελληνική σημαία χωρίζει, διαιρεί και τελικά από ένα σύμβολο ειρήνης, πολιτισμού, εργασίας και μόχθου γίνεται ο πομπός διαίρεσης και εχθρότητας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, στους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, που επισκέφθηκε χτες το δήμο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Ν. Μηχανιώνας, στην πλειοψηφία τους μεροκαματιάρηδες, αλιείς και αγρότες, στις συζητήσεις κυριαρχεί το ζήτημα της σημαίας, που επανήλθε στην επικαιρότητα ύστερα από τρία χρόνια, με πρωταγωνιστή ξανά τον Αλβανό υπήκοο Οδυσσέα Τσενάι. Το κλίμα της πόλωσης, που ενίσχυσε και ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κ. Μαυρομάτης με τη στάση του, πέρασε έντεχνα και στους μαθητές του Λυκείου της πόλης, οι οποίοι πραγματοποιούν από χτες και μέχρι την επόμενη Τρίτη κατάληψη στο σχολείο τους, με αίτημα να μην πάρει ο Αλβανός συμμαθητής τους τη σημαία.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά τις διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα. Οι τοπικοί εκπρόσωποι του δικομματισμού αποφεύγουν να πάρουν θέση σε μια προσπάθεια να κουκουλώσουν τις τεράστιες ευθύνες της πολιτικής τους, που υποθάλπει την ξενοφοβία και αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά του προβλήματα.

Τα κάστανα από τη φωτιά καλούνται να τα βγάλουν οι εκπαιδευτικοί του δήμου, αφού οι προϊστάμενες κυβερνητικές υπηρεσίες της εκπαίδευσης ένιψαν τας χείρας τους, δίνοντας μόνο την εντολή «να τηρηθεί ο νόμος».

Στη Ν. Μηχανιώνα ζουν σήμερα δεκάδες οικογένειες οικονομικών μεταναστών, συμμετέχοντας ενεργά στην οικονομική ζωή της περιοχής. Θύματα κι αυτοί της ίδιας αντεργατικής επίθεσης, που χτυπάει και τους Ελληνες εργάτες, έχουν επιπλέον ν' αντιμετωπίσουν και τα εμπόδια που καθημερινά υψώνουν μπροστά τους οι πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ στο θέμα της μετανάστευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ