Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Νέα πανελλαδική κινητοποίηση αύριο και μεθαύριο

Σε νέα 48ωρη κινητοποίηση κατέρχονται από αύριο τα ξημερώματα οι αυτοκινητιστές ταξί όλης της χώρας.

Τη νέα κινητοποίηση κήρυξαν τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), ζητώντας να μην ισχύσει ο νόμος για την υποχρεωτική εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα ταξί. Θεωρούν ανέφικτη την εφαρμογή του μέτρου, υποστηρίζοντας ότι θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στον κλάδο, αλλά και την πολιτεία.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ, αναφέρεται ότι «από τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης διακυβεύεται η βιωσιμότητα του επαγγέλματος», ενώ επισημαίνεται ότι αν εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου από 1/1/2004, 20.000 οδηγοί θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία.

Σε ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, τονίζεται ότι η εμμονή στη χρήση ταμειακών μηχανών θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην πειρατεία και θα πριμοδοτήσει τις παράνομες μεταφορές από διαφόρων κατηγοριών οχήματα.

Οι αυτοκινητιστές ταξί της Αθήνας προγραμματίζουν για μεθαύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου τους (Μάρνη 17) και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ