ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Επαναφέρουν τη μέθοδο της καρκινογόνου καύσης

Εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση έβαλαν ξανά στο τραπέζι την καύση των απορριμμάτων

Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009

Eurokinissi

Στην Ανατολική Αττική «ανοίγουν» και πάλι το θέμα της καύσης των απορριμμάτων
Την προώθηση των επικίνδυνων εργοστασίων καύσης σκουπιδιών, με ταυτόχρονη διάσπαση της διαχείρισης των απορριμμάτων κατά νομαρχία, αναλαμβάνουν απροκάλυπτα οι αιρετοί εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στη Νομαρχιακή και Τοπική Διοίκηση Ανατολικής Αττικής. Οι ξεκάθαρες διαθέσεις τους αποκαλύφτηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου προχτές βράδυ για αυτό το θέμα.

Στη συζήτηση συντονισμένα και μεθοδευμένα επανέφεραν το αίτημα να διαχειριστεί μόνη της η νομαρχία τα απορρίμματά της, βάζοντας ταυτόχρονα ανοιχτά πλέον την καρκινογόνο καύση ως λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα, το θέμα ανέλαβαν να αναδείξουν οι αιρετοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την αρχή είχαν φροντίσει να κάνουν ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Θ. Μπαλής και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Οικονόμου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η νομαρχία πρέπει να διαχειριστεί μόνη της τα απορρίμματα και η καύση να εξεταστεί πλέον σαν νέα μορφή διαχείρισης. Αλλωστε, οι θέσεις αυτές έχουν αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλη του 2007 από βουλευτές, δημάρχους, νομάρχη και εκλεγμένους συμβούλους του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής. Ιδιαίτερα θερμός υπερασπιστής της καρκινογόνου καύσης ήταν και ο δήμαρχος του ΣΥΝ στην Κερατέα Σ. Ιατρού, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορούν να υποστηρίζουν διάφοροι τη μηχανική ανακύκλωση - η οποία είναι αποτυχημένη μέθοδος - και να κατακρίνουν άδικα την καύση, παρασυρόμενοι από συγκεκριμένους επιστήμονες.

Ξεκάθαρα οι σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στις τοποθετήσεις τους επανέλαβαν τις θέσεις της παράταξης για: Ενιαία διαχείριση απορριμμάτων, εξεύρεση χώρου και εκτός Αττικής, καμία ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων και πλήρη αντίθεση στα εργοστάσια καύσης.

Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το επιχείρημα που προβάλλεται συνεχώς για "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" στο θέμα των σκουπιδιών είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να επιβληθούν στη συνέχεια λύσεις όπως αυτή της καρκινογόνου καύσης και ιδιωτικοποίησης των τομέων της διαχείρισης απορριμμάτων. Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες λύσεις και παλεύουμε να αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός που φορτώνει όλα τα σκουπίδια στο Θριάσιο και να αναζητηθεί χώρος και εκτός Αττικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύουν «λύσεις» που ρυπαίνουν και χαρατσώνουν (2009-02-22 00:00:00.0)
Προτείνει καύση σκουπιδιών σε Ελαιώνα, Ελληνικό και Σχιστό! (2007-04-18 00:00:00.0)
«Εξω από το Θριάσιο η χωματερή!» (2007-02-06 00:00:00.0)
Επικίνδυνο αδιέξοδο (2007-01-04 00:00:00.0)
Φουντώνουν τα σενάρια για καύση (1997-08-26 00:00:00.0)
Παραμένει ανοιχτό το πρόβλημα (1996-11-07 00:00:00.0)