Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Παραμένει ανοιχτό το πρόβλημα

Να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής, για τη διαχείριση των απορριμμάτων του νομού με εργοστάσια ανακύκλωσης και χώρους υγειονομικής ταφής, ζητά η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία".Η παράταξη δηλώνει, ακόμα, αντίθετη με την καύση των απορριμμάτων, μέθοδος εγκληματική για το βεβαρημένο περιβάλλον της Αττικής.

Σε ενημέρωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, σχετικά με την κατάσταση της χωματερής των Ανω Λιοσίων, ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής Θανάσης Καρούντζος αναφέρθηκε στα προβλήματα του χώρου λόγω κορεσμού και εισόδου εκεί διαφόρων ομάδων ανθρώπων, που αναζητούν τρόφιμα και άλλα υλικά μέσα στα σκουπίδια. Επισήμανε ότι αυτό δε λύνεται με αστυνομικά μέτρα, αλλά με κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών και τη λήψη των σχετικών μέτρων. Τόνισε, ακόμα, την ανάγκη λήψης πολιτικών αποφάσεων για την εφαρμογή του σχεδιασμού του Συνδέσμου. Τη χωροθέτηση, δηλαδή, στην Αττική τριών Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ).

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ Σπύρος Χαλβατζής τόνισε, επίσης, ότι το πρόβλημα των όσων διεισδύουν στη χωματερή δε λύνεται με αστυνομικά μέτρα. Οτι ο σχεδιασμός του ΕΣΔΚΝΑ για τις τρεις ΟΕΔΑ στην Αττική πρέπει να προχωρήσει και να μη διαχειρίζεται κάθε νομαρχία τα απορρίμματά της μόνη της, επειδή αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. "Αν προχωρήσουμε έτσι, η Νομαρχία Αθηνών δε θα έχει πού να μεταφέρει τα απορρίμματά της", υπογράμμισε.

Σημείωσε, ακόμα, πως πρέπει να ξεκινήσει ταυτόχρονα η κατασκευή των τριών ΟΕΔΑ, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει η κατασκευή του ενός και να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες η κατασκευή των άλλων δύο. Τόνισε πως η καύση, που προτείνεται από διάφορες πλευρές, εγκαταλείπεται διεθνώς και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το, ήδη, βεβαρημένο περιβάλλον της Αττικής. Συμπλήρωσε, τέλος ότι πρέπει να σταματήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ να κωλυσιεργεί σχετικά με την επίλυση του προβλήματος και να πάρει άμεσα τις σχετικές αποφάσεις για τη χωροθέτηση των τριών εγκαταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ