Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αντιστέκονται και αντεπιτίθενται

Σήμερα οι συγκεντρώσεις και πορείες για να καταγγείλουν την απάνθρωπη μεταχείρισή τους απ' την κυβέρνηση

Με συγκεντρώσεις σε οχτώ πόλεις, οι συνταξιούχοι θα υψώσουν σήμερα φωνή διαμαρτυρίας και θα εκφράσουν την αγανάκτησή τους στην απάνθρωπη μεταχείρισή τους απ' την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Βασικό αίτημα των συνταξιούχων είναι η επαναφορά των κατώτερων συντάξεων στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.

Η πρωτοβουλία για τις συγκεντρώσεις ανήκει στις Ομοσπονδίες συνταξιούχων του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ. Τις μέρες της προετοιμασίας των συγκεντρώσεων εκφράστηκε μια ευρύτερη συμπαράσταση από τις περισσότερες συνταξιουχικές οργανώσεις. Η Ομοσπονδία των συνταξιούχων του ΝΑΤ δήλωσε "αγωνιστικό παρών", ενώ η Ομοσπονδία των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων και οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι συνταξιούχων του ΟΤΕ και των ΕΛΤΑ εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων έχουν υιοθετήσει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Τη συμπαράστασή τους στους αγώνες των συνταξιούχων εκφράζουν με χτεσινές ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ).

"Ο αγώνας των συνταξιούχων είναι και πρέπει να είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων, καθώς γίνεται σε μια περίοδο που το κεφάλαιο με τους εντολοδόχους του, προσπαθούν να πάρουν πίσω κάθε κατάκτηση της εργατικής τάξης και ό,τι απόμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση", τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και καλεί τα σωματεία - μέλη της σε όλη την Ελλάδα να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα των συνταξιούχων.

"Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας, γιατί το δικαίωμα στη σύνταξη και η υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι υπόθεση όλων, απόμαχων και εν ενεργεία", επισημαίνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και καλεί τους οικοδόμους να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων.

"Οχι δεν τους πρέπει τέτοια απάνθρωπη μεταχείριση" τονίζει η ΠΟΛ και καλεί όλες τις οργανώσεις - μέλη της να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Οι οχτώ συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα θα γίνει η παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 9.30 π.μ. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Οι συνταξιούχοι έχουν ζητήσει να συναντηθούν με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ), συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα και καλεί τους ανάπηρους και θύματα πολέμου και Εθνικής Αντίστασης να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην Κάνιγγος.

Η ΠΕΑΕΑ καλεί τους αντιστασιακούς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και τα συνταξιουχικά σωματεία του Πειραιά καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της πλατείας Κάνιγγος.

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώρα 10.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ θα γίνει στον κινηματογράφο "Γαλαξίας" της Λάρισας,ώρα 10 π.μ.

Στην Καβάλα θα γίνει η συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 10.30 π.μ. Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ροδόπης θα δρομολογήσει πούλμαν για τη συγκέντρωση της Καβάλας. Αναχώρησησήμερα το πρωί, ώρα 8 π.μ., απ' το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ των Ιωαννίνων, οργανώνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώρα 11 π.μ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων Λέσβου οργανώνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης,ώρα 10 π.μ., και καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν όλοι μέρος.

Η συγκέντρωση στην Πάτρα θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης,ώρα 11 π.μ., και θα πάρουν μέρος όλα τα σωματεία.

Η παγκρήτια συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου,ώρα 10 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ