Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
Εκσυγχρονισμός με ... δανεικό προσωπικό!

Τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εγκαινίασε χτες ο Κ. Γείτονας, αλλά με αποσπασμένες από άλλα τμήματα νοσηλεύτριες! "Εδώ και τρία χρόνια παρακαλούμε για προσλήψεις", λένε οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

Την έναρξη της λειτουργίας του Νεφρολογικού Τμήματος - χωρίς προσωπικό (!) - στο Ασκληπιείο Βούλας εγκαινίασε χτες ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονας.

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει υπερσύγχρονη τη μονάδα τεχνητού νεφρού, άσχετα αν λειτουργεί με "δανεικό προσωπικό", ενώ ο Κ. Γείτονας εξήγγειλε πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνητού νεφρού σε όλη τη χώρα, που το συνόδευσε με φανφάρες περί εκσυγχρονισμού και κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Παρόντες ήταν ακόμα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Τηλ. Χυτήρης και Ν. Κατσέλη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο Νεφρολογικό Τμήμα δε θα λειτουργεί, τον πρώτο καιρό, η Νεφρολογική Κλινική, παρά μόνο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Β Παθολογική Κλινική, που ήδη μεταφέρθηκε στο χώρο αυτό. Και τούτο συμβαίνει, εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται εγκαίνια για τη λειτουργία Τμήματος, Μονάδας, Κλινικής, ή και ολόκληρου Νοσοκομείου, χωρίς να έχουν επανδρωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό.

Ετσι, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που σε πλήρη ανάπτυξή της θα εξυπηρετεί 120 νεφροπαθείς, λειτουργεί από τη Δευτέρα με τρία άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και δύο γιατρούς, ενώ νοσηλεύει δύο ασθενείς. Οι τρεις νοσηλεύτριες έχουν αποσπαστεί από τρία άλλα τμήματα του νοσοκομείου που, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από την ανεπάρκεια προσωπικού: Το Χειρουργικό Τμήμα, τη Χειρουργική Μονάδα και το Ορθοπεδικό Τμήμα. Μάλιστα, η πρόεδρος του ΔΣ του "Ασκληπιείου" κ. Πουλοπούλου και ο διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος κ. Αγραφιώτης,στο χαιρετισμό τους έκαναν έκκληση για προσλήψεις προσωπικού. Ο τελευταίος επισήμανε, ακόμη, ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί με "δανεικό προσωπικό".

Σύμφωνα με τον επιμελητή Α του Νεφρολογικού Τμήματος Δ. Μουτζούρη,το Νεφρολογικό Τμήμα θα μπορέσει να λειτουργήσει μόνο όταν έρθει το απαραίτητο προσωπικό. "Εδώ και τρία χρόνια παρακαλούμε για προσωπικό", μας είπε. Η πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου είπε ότι αναμένουν ακόμη έξι νοσηλεύτριες που θα αποσπαστούν από άλλες Μονάδες, για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ συνολικά αναμένουν 85 άτομα νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό που πέρασαν από το ΑΣΕΠ.

Ενα επίσης σοβαρό αίτημα διοίκησης και εργαζομένων είναι να παύσει αυτή η"παραγκοποίηση" του νοσοκομείου και να ξεκινήσει η κατασκευή κεντρικού κτιρίου, η μελέτη του οποίου υπάρχει από το 1985.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ