Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ
Προτείνει καύση σκουπιδιών σε Ελαιώνα, Ελληνικό και Σχιστό!

Να αναλάβει η κάθε νομαρχία στην Αττική να διαχειριστεί μόνη της τα απορρίμματα, να προχωρήσουν ακόμα και σε επιλογή μεθόδων όπως η καρκινογόνα καύση, πρότεινε το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής που έγινε πριν το Πάσχα με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών, δημάρχων και νομαρχών της περιφέρειας και του ευρωβουλευτή Π. Μπεγλίτη, υπεύθυνου του πολιτικού συμβουλίου για την περιφέρεια Αττικής.

Μ' αυτή την πρόταση, το ΠΑΣΟΚ προτείνει: να αναλάβει μόνη της η κάθε νομαρχία της περιφέρειας Αττικής (Δυτική και Ανατολική Αττική) τη διαχείριση των απορριμμάτων «με σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας», όπως επίσης το ίδιο να γίνει και για την Α΄ και Β΄ Αθήνας και για τον Πειραιά. Μάλιστα, «συμβουλεύει» Αθήνα και Πειραιά να επιλέξουν την καρκινογόνο καύση, ενώ προχωράει ακόμα και σε...«χωροθέτηση». Με μια τελείως αντιεπιστημονική και ατεκμηρίωτη πρόταση υποδεικνύουν ως χώρους για την Α΄ περιφέρεια Αθήνας τον Ελαιώνα, για τη Β΄ περιφέρεια Αθήνας το Αεροδρόμιο του Ελληνικού και για την περιφέρεια του Πειραιά το Σχιστό! Βέβαια, ούτε λόγος δε γίνεται για άμεσο κλείσιμο της χωματερής των Ανω Λιοσίων και αποκατάσταση του χώρου.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο... περιβόητος περιφερειακός σχεδιασμός που είχε εκπονήσει ως κυβέρνηση το 2002 και ο οποίος προέβλεπε ως υποψήφιους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Φυλή, Γραμματικό, Κερατέα) που στην ουσία βέβαια φόρτωνε τα σκουπίδια και πάλι στα Ανω Λιόσια, ήταν απλά για τα μάτια του κόσμου. Η κοροϊδία και η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται αφού, τώρα, έρχεται να χαρακτηρίσει την ίδια τη μέθοδο υγειονομικής ταφής ως «ξεπερασμένη μέθοδο κατεργασίας οικιακών απορριμμάτων». Το αποκορύφωμα του εμπαιγμού συμπληρώνεται από το εξής εκπληκτικό: Για τη μη εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ μόλις προχτές ο υπεύθυνος για θέματα ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Α. Λοβέρδος, εγκαλούσε την κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι γνωστό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο να «περάσουν από το παράθυρο» άλλες μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων όπως η πυρόλυση και η καύση. Τεχνολογίες που εκτός από τις βαρύτατες επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον, στηρίζονται από τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θυμίζουμε απλά ότι από το 1997 και μετά έχουν διοργανωθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ ακόμα και περιοδείες σε πολλές περιοχές της χώρας (Αίγινα, Σαντορίνη κ.α.) προκειμένου να προβληθούν αυτές οι μέθοδοι...

Επιπλέον, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κρύφτηκαν πίσω από τις τοπικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις για το πού πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν ΧΥΤΑ. Αφησαν την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο, έτοιμοι να δώσουν λύσεις που κοστίζουν ακριβά για το λαό και δε λύνουν το πρόβλημα, αφού αυτό είναι γενικότερου σχεδιασμού με λαϊκά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ