ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τεράστιες και ζωτικής σημασίας οι ελλείψεις

Περιοδεία του Πασχάλη Μολυβδά, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Πέμπτη 14 Μάη 2009

Τα πολλά και οξυμένα προβλήματα του δημόσιου τομέα της Υγείας και των εργαζομένων σ' αυτό, οι πολιτικές εξελίξεις, η σημασία των ευρωεκλογών και η επιτακτική ανάγκη αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της χτεσινής περιοδείας , του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Πασχάλη Μολυβδά, καθηγητή Φυσιολογίας Ιατρικού Τμήματος, κοσμήτορα της Σχολής Υγείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Πασχάλης Μολυβδάς, έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, όπου περιόδευσε σε κλινικές και άλλους χώρους, ενώ συναντήθηκε και με τον υποδιοικητή Δ. Νούσια. Με τους εργαζόμενους συζήτησε για τις τεράστιες και ζωτικής σημασίας ελλείψεις του νοσοκομείου ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που απαξιώνει το δημόσιο τομέα της Υγείας και ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες, που λυμαίνονται το χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας είναι κενές πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων των γιατρών, ενώ είναι ανύπαρκτες ειδικότητες, όπως γαστρεντερολόγου, νευροχειρουργού, παθολογοανατόμου, κυτταρολόγου κ.ά. Επίσης, από τις 1.018 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού είναι καλυμμένες μόνο οι 666 και 54 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οσον αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή, μεγάλο πρόβλημα παραμένει η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της β' φάσης της συνδετήριας πτέρυγας.

Οπως τόνισε ο Πασχάλης Μολυβδάς, η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα έχει ακόμα πιο δραματικές επιπτώσεις στη λειτουργία των νοσοκομείων και στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σ' αυτά. «Οι συνθήκες - υπογράμμισε - απαιτούν μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση. Βιώνουμε την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και μετά τις εκλογές θα έρθει ο λογαριασμός στους εργαζόμενους και στ' άλλα λαϊκά στρώματα σε όλα τα επίπεδα». Πρόσθεσε, δε, πως «είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα από τα μέτρα που πάρθηκαν δεν πλήττει αυτούς που δημιούργησαν την κρίση». Και κατέληξε: «Τιμωρήστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στις ευρωεκλογές και ενισχύστε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Είναι η μοναδική δύναμη, που σταθερά και χωρίς παρεκκλίσεις παλεύει για τους εργαζόμενους, χωρίς να "στραβοκοιτάζει" δεξιά και αριστερά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2023-12-19 00:00:00.0)
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να τιμωρηθούν για το χάλι στην Υγεία (2009-09-19 00:00:00.0)
Στην πρόταση του ΚΚΕ η διέξοδος για την Υγεία! (2007-07-18 00:00:00.0)
Παρέλαση υποκρισίας... (2006-05-19 00:00:00.0)
Η «μάχη» Νικήτα - Εκτορος (2005-02-23 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποίηση μέσω της αυτοχρηματοδότησης (2004-08-12 00:00:00.0)