Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η «μάχη» Νικήτα - Εκτορος

Τα συμβαίνοντα στο νοσοκομείο της Λάρισας αποτέλεσαν αντικείμενο «άγριου καυγά» στη Bουλή, ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Ν. Κακλαμάνη και στον πρώην υφυπουργό Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Ε. Νασιώκα.

Ο Εκτωρ κατήγγειλε ότι το υπουργείο Υγείας βράβευσε, αντί να τιμωρήσει, χειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ονόματι Δεληκούκο, που κατηγορείται για «φακελάκι»! Κι ο Νικήτας, αντεπιτιθέμενος, καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για το οικονομικό «σκάνδαλο» στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, όπου διοικητικός υπάλληλος κατηγορείται ότι πλαστογράφησε 520 μπλοκ αποδείξεων και «τσέπωσε» αυτός τα χρήματα που πλήρωσαν οι ασθενείς για 26.000 ιατρικές πράξεις.

Αυτό που κατάλαβε όποιος παρακολούθησε τον «καυγά» ήταν ότι για μεν το «φακελάκι» στο Πανεπιστημιακό φταίει μόνο η απληστία του Δεληκούκου, που τυγχάνει ευνοούμενος της ΝΔ, για δε την «κλεψιά» στο Νομαρχιακό ευθύνεται απλώς το «μακρύ χέρι» ενός υπαλλήλου, που ήταν ευνοούμενος του ΠΑΣΟΚ. Αλλά, αυτή είναι η πραγματικότητα; Οχι, βεβαίως. «Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας λειτουργεί για την εξυπηρέτηση μιας «ελίτ» ασθενών, οι οποίοι μπορούν και το πλησιάζουν είτε γιατί έχουν τις απαραίτητες γνωριμίες, είτε επειδή έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, κάνοντας συνεχείς εφόδους στις τσέπες των ασθενών και των Tαμείων τους.

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η αιτία και για το «φακελάκι» στο Πανεπιστημιακό και για το οικονομικό «σκάνδαλο» στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας είναι κοινή κι ανάγεται στην πολιτική εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αλλά, αυτή την πολιτική πρεσβεύουν και προωθούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Προς τι, λοιπόν, η «μάχη» Νικήτα - Εκτωρος; Μα για τις εντυπώσεις, την απόκρυψη των πραγματικών αιτιών των προβλημάτων, τον αποπροσανατολισμό του κόσμου και προ πάντων την «ήπια προσαρμογή» στα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ.


Π.Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ