Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα ράντσα στο... ύψος τους!

Γνώριμη η εικόνα στον «Ευαγγελισμό»: 30 ράντσα στην εφημερία
Γνώριμη η εικόνα στον «Ευαγγελισμό»: 30 ράντσα στην εφημερία
Στους «φυσιολογικούς» ρυθμούς των ράντσων και της ταλαιπωρίας αρχίζουν να επανέρχονται τα δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής στο τέλος της εκπνοής του πιλοτικού συστήματος για το νέο σύστημα εφημεριών.

Ετσι χτες το βράδυ που τελείωσε η μεγάλη εφημερία στον «Ευαγγελισμό» υπήρχαν 30 ράντσα εκ των οποίων τα δέκα ήταν στη μία απ' τις δύο καρδιολογικές κλινικές. Μάλιστα η προσέλευση ήταν τέτοια που χτες στον «Ευαγγελισμό» έγιναν 270 εισαγωγές ασθενών.

Ιδιαίτερες επικίνδυνες από το νέο σύστημα εφημεριών είναι οι παρενέργειες στα αντικαρκινικά νοσοκομεία («Μεταξά» και «Αγιος Σάββας»). Με το νέο σύστημα εφημεριών μεταφέρονται στα αντικαρκινικά νοσοκομεία επείγοντα περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε άλλα νοσοκομεία. Ετσι μακραίνει η λίστα για τις θεραπείες των χρόνιων περιστατικών στα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Κι ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση, ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης δήλωσε χτες ότι «έχουν υποχωρήσει οι αντιδράσεις για το πιλοτικό πρόγραμμα των εφημεριών». Είναι και αυτές οι δηλώσεις ένα μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα η κυβέρνηση αυτή την επίπλαστη εικόνα θα προσπαθήσει να τη χρησιμοποιήσει και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που πιθανώς θα γίνει με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ