Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Συμμετοχή με αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης

Αύριο η πανελλαδική στάση εργασίας και οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή πανελλαδική στάση εργασίας των υγειονομικών, στις συγκεντρώσεις και τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας αιτήματα και στόχους πάλης, που υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες τους και έρχονται σε αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και τη συμβιβασμένη στάση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τους υγειονομικούς η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ), που παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 10.30 π.μ., και στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, επίσης ώρα 10.30 π.μ.

Η ΑΣΥ καλεί τους υγειονομικούς να συμμετάσχουν αύριο στις κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες, με την ταυτόχρονη κατάργηση των νοσηλίων και των εισφορών. Ακόμα, αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, με κατώτερο βασικό μισθό 1.200 ευρώ για τους εργαζόμενους και κατώτερο βασικό μισθό 1.600 ευρώ για τους ειδικευόμενους γιατρούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Πανηπειρωτική συγκέντρωση στα Γιάννενα

Την απόφαση να συμμετάσχουν με αγωνιστικό πλαίσιο στην πεντάωρη στάση εργασίας πήραν σε σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια σωματείων από νοσοκομεία που ανήκουν στο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ) Ηπείρου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δημόσιο σύστημα Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες, προσλήψεις προσωπικού και μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στη διάρκεια της στάσης, θα γίνει συγκέντρωση υγειονομικών από όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου στην έδρα του ΠεΣΥΠ Ηπείρου στα Γιάννενα, στην οδό Πυρσινέλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ