Πέμπτη 12 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ιδιωτικοποίηση μέσω της αυτοχρηματοδότησης

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταδικάζει την πρόταση να ανατεθεί σε ιδιώτη η ολοκλήρωση των εργασιών του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου

Επιεικώς απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ τη θέση που προωθείται για να ανατεθεί σε ιδιώτη η ολοκλήρωση των εργασιών του νέου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας, με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης!

Τη σχετική πρόταση έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Γεωργιάδης σε τοπικό κερκυραϊκό κανάλι, εκφράζοντας ενδεχομένως ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας πως με αυτό τον τρόπο το Νοσοκομείο περνάει στα χέρια του ιδιώτη, δηλαδή από δημόσιο γίνεται ιδιωτικό! Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς του νησιού, τους εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω μία τέτοια απόφαση, αν έχει παρθεί. Να απαιτήσουν γενναία χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας, κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό και υποδομές στα Κέντρα Υγείας, το ΙΚΑ και το Νοσοκομείο.

«Από τον Κ. Γεωργιάδη, δεν περιμέναμε καλύτερες προτάσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Είναι γνωστός ακραιφνής υποστηριχτής της ασύδοτης αγοράς, κοινώς όλα στο εμπόριο, όλα στο παζάρι. Ακόμα και η Υγεία». Στη συνέχεια επισημαίνεται πως η ΝΔ, ενώ προεκλογικά κριτικάριζε το ΠΑΣΟΚ για το χάλι των νοσοκομείων και την καθυστέρηση αποπεράτωσης του ΓΝΝ Κέρκυρας και υποσχόταν πως θα τα διορθώσει, σήμερα όχι μόνο συνεχίζεται και οξύνεται η κατάσταση, αλλά, επιπλέον, τα στελέχη της προτείνουν να τα δώσουμε «προίκα» στους ιδιώτες...

Σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση αναλογούν και στο ΠΑΣΟΚ που τώρα τα στελέχη του κριτικάρουν τις απόψεις του βουλευτή της ΝΔ, τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως είναι το ΠΑΣΟΚ που άνοιξε το δρόμο στην ιδιωτική Υγεία, με την πολιτική των ελλείψεων και της υποβάθμισης που ακολούθησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ