Πέμπτη 12 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Βιώνουν την Ολυμπιακή εκμετάλλευση

Αντιμέτωποι καθημερινά και με νέες καταγγελίες για την άγρια εκμετάλλευση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις έρχονται οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις πρωινές και απογευματινές εξορμήσεις που κάνουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας απ' όπου ξεκινούν οι εργάτες για τα διάφορα εργοτάξια. Με την ανακοίνωση της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ να μοιράζεται χέρι χέρι, συζητούν με τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις που περνάνε από εκεί πηγαίνοντας και επιστρέφοντας από τη δουλιά. Στις κουβέντες που έχουν με τους εργαζόμενους, τους μεταφέρουν την εικόνα της ανυπαρξίας εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο όνομα πάντα του «εθνικού στόχου». Αγνοια για το πότε και με τι μισθό θα πληρωθούν, πόσες ημέρες και ώρες θα δουλεύουν, συμβάσεις που έχουν υπογράψει και οι οποίες δεν ορίζουν τίποτε από τα παραπάνω, απειλές ότι θα πληρωθούν μόνο αν υπάρχει κέρδος στο πόστο που δουλεύουν, είναι ορισμένα μόνο από τα οποία καταγγέλλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στους συνδικαλιστές. Χαρακτηριστικό είναι ακόμα και η άγνοια που δηλώνουν οι εργαζόμενοι για τους νεκρούς εργάτες στα Ολυμπιακά έργα στα οποία σήμερα αλωνίζουν οι πολυεθνικές.

Οι συνδικαλιστές μοιράζουν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και καλούν τους εργαζόμενους να αντισταθούν, να οργανωθούν στα συνδικάτα και να απαιτήσουν μισθούς και μεροκάματα με βάση τις συλλογικές συμβάσεις και τις ειδικότητές τους. Ενσημα και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να πληρωθούν με βάση τις συλλογικές συμβάσεις όσοι δουλεύουν με προγράμματα του ΟΑΕΔ και να δοθούν τα αντίστοιχα ένσημα. Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος των Αγώνων μέχρι να βρουν δουλιά με επίδομα ίσο με το 80% του μισθού για όλο το διάστημα ανεργίας και πλήρη υγειονομική περίθαλψη και ασφαλιστική κάλυψη.

Καλούν ακόμα τους εργαζόμενους να απαιτήσουν τα έργα, οι υποδομές και ο πλούτος να ανήκουν στους εργαζόμενους που τα δημιουργούν με το μόχθο τους ώστε να απολαμβάνουν το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλιά, στον αθλητισμό. Γιατί όλα τα Ολυμπιακά έργα, είναι αποτέλεσμα της δουλιάς χιλιάδων εργατών που δούλεψαν σε σκληρές συνθήκες με χαμηλά μεροκάματα, εκατοντάδες ατυχήματα ακόμη και νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ