Πέμπτη 12 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Εγκαταλειμμένοι στο Ολυμπιακό λιμάνι

Η μάχη που δίνουν οι ναυτεργάτες των επιβατηγών πλοίων «ΡΟΔΟΣ», «ΠΑΤΜΟΣ» και «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» ενάντια στην άγρια ληστεία στην οποία έχουν επιδοθεί σε βάρος τους οι εταιρίες ΔΑΝΕ και ΑΝΕΚ, δηλαδή η μία από τις... μεγάλες προσωπικότητες της χώρας ο εφοπλιστής Ι. Βαρδινογιάννης, συνεχίστηκε και χτες με πολύωρη συγκέντρωση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι ναυτεργάτες βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μέσα και έξω από το υπουργείο επί 5.30 ώρες - από τις 10 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι - απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους, τα οποία ανέρχονται σε τεράστια ποσά, καθώς είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη και επιπλέον τους οφείλονται Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Εκπρόσωποι των πληρωμάτων και των ναυτεργατικών σωματείων, συναντήθηκαν αργά το μεσημέρι με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας από τον οποίο απαίτησαν να βρεθεί η φόρμουλα προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος 1221/81 περί εγκατάλειψης ναυτεργατών στο εξωτερικό και αφερεγγυότητας πλοιοκτητών ώστε να καταβληθεί από το ΝΑΤ το 70% των ποσών που οφείλονται στους ναυτεργάτες. Ανέδειξαν το γεγονός ότι οι ναυτολογημένοι ναυτεργάτες σε πλοία του εσωτερικού είναι εντελώς ακάλυπτοι απέναντι στην αφερεγγυότητα των εφοπλιστών, με αποτέλεσμα σήμερα τα τρία συγκεκριμένα πλοία και τα πληρώματά τους να είναι εγκαταλειμμένα στην καρδιά του... Ολυμπιακού λιμανιού του Πειραιά.

Κάτω από την πίεση των ναυτεργατών, ο υπουργός δεσμεύτηκε να παρέμβει στο ΝΑΤ, ωστόσο αρνήθηκε να αναφερθεί στο ποσό που τελικά θα καταβληθεί στους ναυτεργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ