Μέρες Εδέμ...
Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Σκηνή από την ταινία «The getaway»
Η δραματική περιπέτεια «Οι τελευταίες μέρες της Εδέμ» θα προβληθεί απόψε στις 10 το βράδυ, από τη ΝΕΤ. Ενας ιδιόρρυθμος ιατρικός ερευνητής έχει αποσυρθεί στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου και κάνει πειράματα για να βρει το φάρμακο κατά του καρκίνου. Παράλληλα, έχει βρει χρηματοδότη, ένα ίδρυμα που όταν αντιλαμβάνεται ότι ο ερευνητής δεν τους ενημερώνει για τις προόδους του, στέλνει τη δόκτορα Κρέιν να ερευνήσει τις δραστηριότητές του. Εκεί η γυναίκα θα δει ότι ο γιατρός έχει βρει το φάρμακο, ένα κοκτέιλ χυμών, που όμως δεν απέφερε αποτελέσματα. Και οι δυο μαζί θα προσπαθήσουν και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανακαλύψουν το φάρμακο της γιατρειάς. Η σκηνοθεσία είναι του Τζον Μακ Τίρναν και πρωταγωνιστούν ο Σον Κόνερι, η Λορέιν Μπράκο και ο Χοσέ Γουίλκερ.

Βασισμένη στο «σκληρό» μυθιστόρημα του Τζιμ Τόμπσον είναι η περιπετειώδης ταινία «The getaway», σε σκηνοθεσία Σαμ Πέκινπα, που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στον «ΑLPHA», στις 9. Μετά από τέσσερα χρόνια φυλακής, ο Ντοκ πείθει τη γυναίκα του Κάρολ να κάνει μία συμφωνία με ένα διεφθαρμένο πολιτικό για να τον βγάλει από τη φυλακή. Το τίμημα της απελευθέρωσης, θα είναι η βοήθειά του στη ληστεία μίας τράπεζας. Τα προβλήματα όμως προκύπτουν μετά από την απελευθέρωση του Ντοκ και μετά από τη διάρρηξη της τράπεζας, τη στιγμή που ο Μπέινον, ο πολιτικός, κάτω από το πρίσμα του φόβου και της πλεονεξίας απαιτεί το μερίδιο του Ντοκ και της Κάρολ... Η ταινία παρουσιάζει το άγριο και απροσδόκητο πολλές φορές γύρισμα της τύχης, καθώς απλοί πολίτες, κλέφτες και πολιτικοί μπλέκονται σε ένα απίθανο ταξίδι καταδίωξης ή θανάτου. Η ταινία ξαναγυρίστηκε σε ριμέικ το 1994 με την Κιμ Μπάσιντζερ και τον Αλεκ Μπάλντουιν. Παίζουν: Στιβ Μακουίν, Αλι Μαγκρό, Μπεν Τζόνσον, Σάλι Στράδερς, Σλιμ Πίκενς.

Mια κοινωνική κομεντί προβάλλεται απόψε στο «STAR», στις 10 το βράδυ, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή. Ο Ντέιβιντ Σπριτζ εργάζεται στο Σικάγο ως παρουσιαστής του δελτίου καιρού. Απολαμβάνει τη διασημότητα και αμείβεται μ' έναν αρκετά παχυλό μισθό, δουλεύοντας μόνο δύο ώρες την ημέρα. Ομως οι επαγγελματικές επιτυχίες επισκιάζονται από τις προσωπικές αποτυχίες. Είναι χωρισμένος, τα παιδιά του δεν είναι κοντά του και ο Ρόμπερτ Σπριτζ, ο βραβευμένος με «Πούλιτζερ» πατέρας του, δεν τον παίρνει σοβαρά. Οταν του προτείνουν τη δουλειά του μετεωρολόγου σ' ένα πρωινό σόου εθνικής εμβέλειας στη Νέα Υόρκη, ο Ντέιβιντ θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα δίλημμα: Αραγε να ακολουθήσει την ανέλιξη της καριέρας του ή να παραμείνει στο Σικάγο και να προσπαθήσει να τα ξαναβρεί με την οικογένειά του. Η σκηνοθεσία είναι του Γκορ Βερμπίνσκι και παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μάικλ Κέιν, Χόουπ Ντέιβις.

Στο μαγικό κόσμο του βυθού περιπλανάται το ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ «Καταδύσεις», το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9 το πρωί. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται ποικίλες μορφές ζωής κάτω από την επιφάνεια του νερού. Οι συντελεστές ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη, απολαμβάνουν υπέροχα τοπία και γνωρίζουν στοιχεία της καθημερινής ζωής και της παράδοσης των περιοχών.

Η ραδιοφωνική εκπομπή «Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα» από το Τρίτο Πρόγραμμα, θα μεταδοθεί απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τη 1 και θα ακουστούν αποσπάσματα από το έργο του Γιάννη Ρίτσου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αποψινές επιλογές (2011-06-01 00:00:00.0)
Βραδιά για Ντασσέν (2011-01-14 00:00:00.0)
Τελευταίες μέρες (2005-11-30 00:00:00.0)
Η απόδραση (2004-08-29 00:00:00.0)
Η κλεμμένη ομορφιά των ανθρώπων (2001-11-03 00:00:00.0)
Στις αποχρώσεις του Κισλόφσκι (2000-09-20 00:00:00.0)