ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντατικές προετοιμασίες για την αυριανή πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη»

Στόχος να φτάσει παντού η Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, που διακινείται αύριο σαν ένθετο στον κυριακάτικο «Ρ»

Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009

Η αυριανή πανεξόρμηση με την Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ξεχωριστή θέση στη συζήτηση που ανοίγει μετεκλογικά το Κόμμα με τους ανθρώπους του μόχθου
Με αισιοδοξία και πνεύμα μαχητικότητας, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα ρίχνονται στη μάχη της πανεξόρμησης με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» με τον οποίο κυκλοφορεί σε ειδική έκδοση η Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «Κάλεσμα πάλης και διεκδίκησης για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας».

Οπως σημειώνει στον «Ρ», ο Τέλης Γόντικας, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Α' Αθήνας και μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, «σαν Αχτίδα της Α' Αθήνας ξεκαθαρίζουμε: Καμία επανάπαυση, καμία ανοχή στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Με βάση αυτό το κριτήριο οργανώνουμε την πανεξόρμηση με τον "Κυριακάτικο Ριζοσπάστη" και την Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, στις γειτονιές της Α' Αθήνας.

Στόχος μας είναι να βρούμε όλον αυτό τον κόσμο που βρήκαμε προεκλογικά, καθώς φτάσαμε σε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, και να κουβεντιάσουμε μαζί τους, τόσο με αυτούς που δεν έκαναν το βήμα να μας ψηφίσουν όσο και με αυτούς που μας ψήφισαν. Να τους δώσουμε την Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, να συζητήσουμε μαζί τους για το τι περιμένει την εργατική τάξη και γενικότερα το λαό από την πολιτική της "νέας" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από μια κυβέρνηση που βγήκε με τη βοήθεια ολόκληρου του αστικού συστήματος και ακόμα και αυτό το γεγονός αποτελεί δείγμα για το τι μέτρα θα πάρει. Το κλίμα σύμπνοιας στη συνάντηση πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αποτελεί ακόμα ένα δείγμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Εχουμε βάλει υψηλούς στόχους στα πλάνα διακίνησης του κυριακάτικου "Ρ", ανάλογους με εκείνους που βάζαμε προεκλογικά, και φιλοδοξούμε να τους πιάσουμε. Καλούμε το λαό να συστρατευτεί με τους στόχους πάλης που προβάλλει το ΚΚΕ, να ακυρώσουν με τη στάση και την αγωνιστική δράση τους τις συνέπειες της ψήφου προς τους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ».

Στη Θεσσαλονίκη

Σε θέση μάχης για να ανταποκριθούν στους υψηλούς στόχους που έχουν βάλει στην αυριανή πανεξόρμηση με τον «Ρ» βρίσκεται και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. «Στόχος μας είναι, τονίζει στον "Ρ" ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΘ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, να βρεθούμε με τους νέους που συναντηθήκαμε στις εκλογές, που αγωνιούν για το μέλλον τους, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Στόχος είναι να ξανασυναντηθούμε μαζί τους στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Επίσης στόχος μας είναι να βρεθούμε με όλους εκείνους τους ανθρώπους του μόχθου, με τους απόμαχους της δουλειάς και του αγώνα, που μπορούν και πρέπει να συνταχθούν μαζί μας την ώρα αυτή του αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Και φυσικά ο σχεδιασμός μας δε σταματά την Κυριακή, καθώς τη Δευτέρα οι Κομματικές Οργανώσεις θα εξορμήσουν στους χώρους εργασίας, στα εργοστάσια, στα μεγάλα νοσοκομεία, και με σκοπό η φωνή, το κάλεσμα πάλης να φθάσει σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καρμπόν (2017-12-03 00:00:00.0)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 4ΣΕΛΙΔΟ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» (2017-05-19 00:00:00.0)
Αύριο όλοι με τον «Ριζοσπάστη» (2009-10-10 00:00:00.0)
Στο «φουλ οι μηχανές» για την πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό (2008-10-12 00:00:00.0)
Με το «Ρ» και την πολιτική απόφαση του 17ου Συνεδρίου (2005-02-22 00:00:00.0)
Συναγερμός για την κυριακάτικη εξόρμηση (2004-10-15 00:00:00.0)