Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συναγερμός για την κυριακάτικη εξόρμηση

Προετοιμασίες σ' όλη την Ελλάδα, για να φτάσει ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης», με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, παντού

Την ερχόμενη Κυριακή μαζικά, αποφασιστικά οι κομμουνιστές, τα μέλη της ΚΝΕ και οι φίλοι τους δίνουν τη μάχη της πλατιάς διάδοσης των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, που κυκλοφορούν ένθετες στο «Ριζοσπάστη». Ο πήχης των απαιτήσεων έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά. Ιδιαίτερα μετά την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσε το ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο, η οποία έδειξε τις τεράστιες δυνατότητες για ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό.

Αλλωστε, από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, οι μάχες που δόθηκαν ήταν πολλές και σημαντικές, μια σειρά από παρεμβάσεις του Κόμματος βρήκαν τεράστια απήχηση στα λαϊκά στρώματα και ενίσχυσαν το μεταξύ τους δεσμό. Στόχος όλων των Κομματικών Οργανώσεων και των Οργανώσεων της ΚΝΕ είναι με την ευκαιρία του Συνεδρίου, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή και τη δημοσίευση των Θέσεων που σηματοδοτούν ουσιαστικά και τυπικά την έναρξη της προσυνεδριακής περιόδου, να ξαναμπούν σε χιλιάδες σπίτια εργατικών, λαϊκών οικογενειών. Καταθέτοντάς τους καταρχήν τις Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο και εν συνεχεία συζητώντας πάνω σ' αυτές, συλλέγοντας γνώμες, παρατηρήσεις, προβληματισμούς.

Τα πλάνα διακίνησης του «Ριζοσπάστη» και των Θέσεων που έχουν θέσει οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλά, αλλά απολύτως εφικτά. Στην πανεξόρμηση της ερχόμενης Κυριακής έχει ήδη δοθεί χαρακτήρας παγκινητοποίησης, ώστε αυτή τη μέρα να καταγραφεί ένα πραγματικά ευρύτατο άνοιγμα που ωστόσο θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα σε εργασιακούς χώρους και σχολές, αλλά και για όσο διάστημα χρειαστεί από εκεί κι έπειτα. Ολα τα όργανα έχουν συνεδριάσει με αντικείμενο τον καλύτερο σχεδιασμό της δουλιάς αυτής της μέρας και για το πώς θα υπάρξει η απαιτούμενη κλιμάκωση της δράσης.


Το προσκλητήριο για την πανεξόρμηση της Κυριακής απευθύνεται σε όλους, καθώς η συμμετοχή στη διακίνηση του «Ρ» και των Θέσεων θα σημάνει την επιτυχή έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας και θα συμβάλει καθοριστικά στο να ακουστεί η φωνή του Κόμματος, το μήνυμα μιας κορυφαίας πολιτικής στιγμής για το ίδιο και συνολικά τον ελληνικό λαό, παντού όπου μπορεί να φτάσει.

Σε Πελοπόννησο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθο

Με συνολικό πλάνο τα 7.000 φύλλα, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΟ Πελοποννήσου Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ, προετοιμάζονται εντατικά για την επιτυχία της πανεξόρμησης του Κυριακάτικου «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις του Κόμματος για το 17ο Συνέδριο.

Στην Αχαΐα το πλάνο μπήκε στα 3.000 φύλλα και, όπως σημείωσε στο «Ρ», η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του ΝΓ Αχαΐας του ΚΚΕ, «ο στόχος που τέθηκε θα επιτευχθεί πάση θυσία». Και συμπλήρωσε: «Εχουμε πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η πανεξόρμηση της εφημερίδας μας να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Μέσα από μια πλούσια δραστηριότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα, με μάχιμες συνεδριάσεις των ΚΟΒ, ατομικές συζητήσεις, συσκέψεις, με μαζική προπαγανδιστική δουλιά είμαστε έτοιμοι για την υπερκάλυψη του πλάνου. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα ατομικά πλάνα των στελεχών και των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, τη στράτευση φίλων και οπαδών. Εχουμε ακόμα περιθώρια που μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα τελευταία 24ωρα. Ξεκινάμε την Κυριακή το πρωί και το απόγευμα και συνεχίζουμε για όλη τη βδομάδα με τις Θέσεις του Κόμματος και το κουπόνι της οικονομικής εξόρμησης».

Με το ίδιο πάθος και αισιοδοξία ρίχνεται στη μάχη και η ΚΟ Μεσσηνίας, η οποία φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα 1.000 φύλλα χωρίς να επιστραφεί ούτε ένα. «Για μας η μάχη της Κυριακής - ανέφερε ο Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ Δημήτρης Τζαβάρας - είναι συνέχεια της πολιτικής δραστηριότητας της ΚΟ που έχει ξεκινήσει από τις εκλογές του Μάρτη. Επίσης, είναι η μέρα που αρχίζει η προσυνεδριακή δουλιά, που βάζουμε τα θεμέλια για μια ουσιαστική συζήτηση των Θέσεων της ΚΕ του Κόμματος. Στόχος μας είναι να μπει ο Ρίζος και οι Θέσεις σε εκατοντάδες σπίτια ανέργων και εργατοϋπαλλήλων της Καλαμάτας, επαγγελματιών και φτωχομεσαίων αγροτών της Μεσσηνίας. Να μιλήσουμε με αριστερούς και αγωνιστές διαφορετικών αντιλήψεων, με ευρύτερο κόσμο που επαναπροσεγγίζει το ΚΚΕ. Να ενισχύσουμε τη δυναμική που έχει δημιουργήσει λόγω της ορθής πολιτικής του ΚΚΕ και της δουλιάς που έχει αναπτύξει η ΚΟ αυτά τα χρόνια. Αυτές τις τελευταίες ώρες, η προσπάθεια που γίνεται από τα στελέχη και τις ΚΟΒ είναι να στρατευτούν όσο γίνεται περισσότεροι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος στη μάχη της Κυριακής και της Δευτέρας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατά 114,03% υπερκαλύπτεται το πλάνο λίγο πριν από το «νήμα»(2021-01-27 00:00:00.0)
Στο 34,51% η κάλυψη του πλάνου(2020-11-11 00:00:00.0)
Με στόχο να φτάσει παντού η Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου(2009-03-11 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία προετοιμαζόμαστε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη(2008-11-23 00:00:00.0)
Στο «φουλ οι μηχανές» για την πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό(2008-10-12 00:00:00.0)
Ενθουσιώδης η υποδοχή των Θέσεων για το Συνέδριο(2004-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ