Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Δικαιούνται περίθαλψη, μόρφωση και αθλητισμό

Οι βουλευτές του Κόμματος έφεραν στη Βουλή τα προβλήματα με Ερωτήσεις τους για τους αρμόδιους υπουργούς

Eurokinissi

Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τους ανθρώπους με Αναπηρίες (ΑμΕΑ) και τις οικογένειές τους, διεκδικώντας τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους, κάνει το ΚΚΕ με Ερωτήσεις βουλευτών του που κατατέθηκαν χτες στη Βουλή.

Οι Ερωτήσεις αφορούν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρόνια πάσχοντες και τα ΑμΕΑ προκειμένου να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες θεραπείες αλλά και τις δραματικές ελλείψεις και ανεπάρκειες των ειδικών σχολείων της χώρας στον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ξεκαθαρίζουν ότι τα φώτα της Παραολυμπιάδας έσβησαν αλλά τα δραματικά προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους παραμένουν και οξύνονται, αφού τα ΑμΕΑ είναι τα πιο δραματικά θύματα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της αντιλαϊκής πολιτικής των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα 10% του πληθυσμού είναι ΑμΕΑ και 5% άνθρωποι με βαριές αναπηρίες. Στη χώρα τα επιδόματα που κινούνται κάτω απ' τα όρια της φτώχειας, παίρνουν μόλις 130.000 ΑμΕΑ απ' τους συνολικά 500.000 βαριά αναπήρους. Μόλις το 7% των παιδιών και νέων φοιτούν σε ειδικό σχολείο ή τάξη κανονικού σχολείου, ενώ η ανεργία στους ικανούς προς εργασία αναπήρους φτάνει το 76%.

Η παρέμβαση του ΚΚΕ αναφέρεται και στοχεύει στις συνθήκες ζωής 500.000 Ελλήνων και των οικογενειών τους και την ανάγκη βελτίωσής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ