Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΟΥΣΑ
Ενοχος γιατί απεργούσε!

Μετά την πρωτοφανή αντικομμουνιστική δίωξη, η εργοδοσία στη «Βαρβαρέσσος» εγκαλεί τώρα το στέλεχος του ΚΚΕ επειδή συμμετείχε στην πανεργατική απεργία!

Τρομοκρατημένοι από την πλατιά απήχηση που συναντάνε οι θέσεις του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και το λαό της Νάουσας εμφανίζονται οι μεγαλοβιομήχανοι της πόλης, που επιχειρούν με κάθε τρόπο να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους και να κατευνάσουν το κλίμα της γενικευμένης αντίδρασης, το οποίο προκάλεσε το πρόσφατο λουκέτο στην «Τρικολάν». Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προχτεσινή κλήση από την εργοδοσία σε απολογία του Σάκη Τσίτση, στελέχους του ΚΚΕ και μέλους της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου στο εργοστάσιο «Βαρβαρέσσος», της ΟΕΚΙΔΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Η διοίκηση της νηματουργίας «Βαρβαρέσσος», όπου εργάζεται, κάλεσε το συνδικαλιστικό και κομματικό στέλεχος να δώσει γραπτά εξηγήσεις μέσα σε 48 ώρες, γιατί συμμετείχε σε κλιμάκιο του ΚΚΕ που, με επικεφαλής τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοστάσιο και μίλησε στους εργαζόμενους στις 5 Οκτώβρη, με αφορμή το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος στην Αθήνα.

Η κλήση επιδόθηκε στον Σάκη Τσίτση από δικαστικό κλητήρα την Τετάρτη, μαζί μ' ένα ακόμα έγγραφο που τον καλούσε να απολογηθεί για «αυθαίρετη» απουσία από την εργασία του στις 23 Σεπτέμβρη και στις 4 Οκτώβρη. Να σημειωθεί ότι και οι δυο κλήσεις υπογράφονται από τον διευθυντή Διοικητικού Νικόλαο Βελή.

Ο συνδικαλιστής εγκαλείται για το γεγονός ότι απουσίαζε από την εργασία του τις μέρες που το Εργατικό Κέντρο Νάουσας είχε κηρύξει 24ωρη πανεργατική πανναουσαϊκή απεργία, στην οποία συμμετείχαν καθολικά οι εργαζόμενοι από όλα τα εργοστάσια του ομίλου «Κλωνατέξ» στη Νάουσα, αλλά και οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης. Στις 4 Οκτώβρη, μάλιστα, οι εργαζόμενοι της Νάουσας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους, κατέβηκαν και στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση έξω από την έδρα της «Κλωνατέξ» και το υπουργείο Απασχόλησης, με την έμπρακτη στήριξη της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και του ΠΑΜΕ.

Γίνεται έτσι φανερό ότι στόχος της εργοδοσίας είναι τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και η τρομοκράτησή τους, με δεδομένο ότι επίκειται νέα σαρωτική αντεργατική επίθεση ιδιαίτερα στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, όπως μαρτυράει και το κλείσιμο της «Τρικολάν», τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα «Κλωστήρια Ναούσης», αλλά και συνολικότερα η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά στα εργοστάσια του κλάδου.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική ενέργεια της εργοδοσίας και καλεί όλους τους φορείς να καταδικάσουν τις διώξεις σαν βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο και αποδεικνύει ότι «η σταθερή παρουσία και δράση του ΚΚΕ ενοχλεί την εργοδοσία και πολλούς άλλους στο νομό μας».

«Αυτή είναι η δημοκρατία που επικαλούνται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» σημειώνει το ΚΚΕ. «Είναι η "δημοκρατία" που απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά επιτρέπει την ασυδοσία των εργοδοτών να απολύουν όποτε θέλουν, να αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις όπως τους βολεύει. Δημοκρατία για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σημαίνει να υπάρχουν συνδικαλιστές υποταγμένοι, που συναινούν με την πολιτική τους ή που παζαρεύουν πόσα οι εργαζόμενοι θα χάσουν».

«Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες. Ισα ίσα, απαντάμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα στις αυταρχικές επιθέσεις. Θα συνεχίσουμε μετά και την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου για να αναπτυχθούν ακόμα πιο μαζικοί και μαχητικοί αγώνες ενάντια στην πολιτική της ανέχειας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας σας αφύπνισε, έδωσε πείρα (2006-02-23 00:00:00.0)
Ενοχλούνται... (2004-10-28 00:00:00.0)
Απαίτησαν δουλιά και όχι ανεργία (2004-10-05 00:00:00.0)
Αφού άρπαξε τις επιδοτήσεις βάζει λουκέτο! (2004-09-15 00:00:00.0)
Αύριο η πορεία στη Θεσσαλονίκη (2003-10-14 00:00:00.0)
Η επόμενη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη (2003-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ